Galip Öztürk, MİT'e otobüs vermiş

Galip Öztürk, MİT'e otobüs vermiş

MİT’in TIR’larından sonra şimdi de otobüsleri oldu. Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk Adana’da MİT’e araç verdiklerini açıkladı

Galip Öztürk, MİT'e otobüs vermiş
16px
24px
07.05.2014 14:42
ABONE OLgoogle
Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk, A Haber’de katıldığı programda Cemaat’in kendisinden tehditlerle para aldığını söyledi.

Öztürk, Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) Adana’da otobüs ve kamyon verdiklerini de açıkladı. TIR’larla Suriye’ye silah taşırken yakalanan MİT’in otobüslerle ne taşıdığı soruları gündeme geldi. Öztürk, program sunucusunun “Birtakım nakliye olaylarında Metro Turizm şirketinizin imkânlarını devlete sunduğunuz yönünde bir bilgi var. Bunu doğrular mısınız?” şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Evet, oldu. Geçenlerde Adana olayında biz de şirket olarak MİT’e zaman zaman otobüs ve kargo şirketimiz aracılığıyla kamyonlar verebiliyoruz. Zaten gıdalar falan götürüyorlar. Bunun da karşılığında yine Adana’da şu anda sanıyorum o polisler de herhalde yargılanıyor. Başsavcımız, Adana’daki bölge sorumlusu arkadaşımız da gitti. Bizim kargo yerlerimizi ve yazıhanelerimizi Adana’da basarak, şu anda ben bunları yaşıyorum zaten.”

Aydınlık, Öztürk’ün açıklamaları üzerine MİT’e yazılı olarak 3 soru yöneltti. Akşam saatlerinde gazetemizi arayan MİT yetkilisi, sorularımıza hiçbir şekilde yanıt vermeyeceklerini bildirdi. Aydınlık MİT’e şu soruları yöneltmişti:

1- Galip Öztürk’ün MİT’e otobüs verdikleri açıklaması doğru mu?

2- Öztürk’ün söyledikleri doğru ise bu otobüsler hangi güzergâhlarda ne amaçla kullanıldı?

3- Bu otobüslerle kimler taşındı?

Öztürk, programda Cemaat’in İstanbul İmamının, Afrika’da açılacak bir okul için 8-10 milyon para istediğini ve Cemaat’e yardım ederken dinlendiğini de söyledi. “50 klasörü doldurmuş oraya, son 5 yılda bütün şirket çalışanlarını dinlemişler, bütün iş konuşmalarımızı dinlemişler ve dosya haline getirmişler” diyen Öztürk, Zaman yazarı Hüseyin Gülerce’yle gö-rüştüğünü açıkladı. Gülerce’nin kendisine tertibi yapanların “Cemaat’in polisleri değil, Tayyip Erdoğan’ın polisleri” olduğunu söylediğini belirtti.

Ceyhun Bozkurt/Aydınlık
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde