Galatasaray ikinci yarı döndü: 4-2

Galatasaray ikinci yarı döndü: 4-2

Galatasaray, Süper Lig'in 15. haftasında Türk Telekom Stadı'nda Teleset Mobilya Akhisarspor'u konuk ettiği maçtan 4-2 galip ayrılarak 3 puanın sahibi oldu.

Galatasaray ikinci yarı döndü: 4-2
16px
24px
09.12.2017 20:25
ABONE OLgoogle

Galatasaray'ın gollerini 49. dakikada Fernando, 51. dakikada Gomis, 70. dakikada Belhanda ve 90+4. dakikada Feghouli kaydetti.

Akhisar'ın gollerini ise 16. dakikada Maicon (kendi kalesine) ve 45. dakikada Olcay Adın attı. Ayrıca Akhisar'da 43. dakikada Lopes, Galatasaray'da ise 68. dakikada Gomis kırmızı kart gördü.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında oynanan maçın ilk yarısı, 2-0 konuk takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

1. dakikada Ndiaye'nin pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Gomis'in şutunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

15. dakikada Yasin Öztekin'in ara pasıyla ceza sahasına giren Belhanda, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şut çekmek yerine Gomis'i görmeye çalışınca araya giren savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

16. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor öne geçti. Sağdan gelişen konuk takım atağında Miguel Lopes'in ceza sahasında yaptığı ortada, kale sahasında Maicon ters bir müdahaleyle topu kendi ağlarına gönderdi: 0-1

38. dakikada Feghouli'nin sağdan yaptığı ortada, arka direkte topla buluşan Belhanda'nın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

45. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor 2-0 öne geçti. Az adamla gelişen konuk takım atağında ceza sahası dışında Olcan Adın, kaleci Muslera'nın önde olduğu pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Teleset Mobilya Akhisarspor maçın ilk yarısını 2-0 önde bitirdi.

İLK 11'LER:

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Linnes, Fernando, Ndiaye, Yasin, Feghouli, Belhanda, Gomis

Akhisarspor: Lukac, Kadir, Caner, Mustafa Yumlu, Lopes, Aykut, Sissoko, Onur, Soner, Olcan, Henrique

NOTLAR:

TUDOR'DAN RODRIGUES VE DENAYER'E KESİK

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, sarı-kırmızılı ekibin Beşiktaş ile oynadığı mücadelede sahaya sürdüğü ilk 11'de 2 değişikliğe gitti. Hırvat çalıştırıcı, sol bekte Jason Denayer yerine Martin Linnes'e görev verirken, Garry Rodrigues yerine ise Yasin Öztekin'e forma şansı verdi.

OKAN BURUK, HÜCUM HATTINI DEĞİŞTİRDİ

Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise, takımının geçen hafta oynadığı Evkur Yeni Malatyaspor maçında sahaya çıkardığı ilk 11'den 3 değişikliğe gitti. Buruk; Larsson yerine Onur, Hora yerine Henrique, Emnes yerine ise Aykut'u ilk 11'de sahaya sürdü. Akhisarspor sahaya; Lukac, Miguel Lopes, Caner, Mustafa, Kadir, Aykut, Soner, Olcan, Sissoko, Onur, Henrique ilk 11'i ile çıktı.

FAVORİ EV SAHİBİ EKİP

Galatasaray ile Teleset Mobilya Akhisarspor, Süper Lig'de 10 kez karşı karşıya geldi. Bu 10 mücadelenin 9'undan sarı-kırmızılı ekip galibiyetle ayrılırken, diğer mücadeleyi Ege temsilcisi kazandı. Galatasaray bu maçlarda rakip fileleri 30 kez sarsarken, kendi ağlarında ise 9 gol gördü. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan 5 mücadelenin 5'ini ise yine Galatasaray kazandı.

N'DIAYE VE MAICON SINIRDA

Galatasaray'da Badou N'diaye ve Maicon, Teleset Mobilya Akhisarspor mücadelesinde sarı kart görmeleri halinde, sarı-kırmızılı takımın gelecek hafta Evkur Yeni Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı mücadelede forma giyemeyecek. Teleset Mobilya Akhisarspor'da ise Abdoul Sissoko, Caner Osmanpaşa ve Soner Aydoğdu, Galatasaray maçında sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Kayserispor mücadelesinde forma giyemeyecek.

ASLAN İÇERDE MAÇ KAYBETMİYOR

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de çıktığı 7 iç saha maçının 6'sından galibiyetle ayrılırken, bir tek Fenerbahçe mücadelesinde sahadan beraberlikle ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekip, bu süreçte rakip fileleri 19 kez sarsarken, kalesinde 4 gol gördü. Teleset Mobilya Akhisarspor ise, bu sezon deplasmanda çıktığı 7 maçtan yalnızca tek galibiyet çıkarabildi. Ege ekibi ayrıca 4 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı.

DÜNYA KUPASI ELÇİSİ DE MAÇTA

2018 FIFA Dünya Kupası Elçisi Victoria Lopyreva, Galatasaray ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında oynanan Süper Lig maçını Türk Telekom Stadyumu'nda takip etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde