Galatasaray evinde Bursa'ya puan verdi

Galatasaray evinde Bursa'ya puan verdi

Süper Lig'in 18. hafta maçında Galatasaray ile Bursaspor arasında oynanan karşılaşma 2-2 berabere bitti.

Galatasaray evinde Bursa'ya puan verdi
16px
24px
01.02.2015 21:46
ABONE OLgoogle
Galatasaray, Süper Lig'in 18. haftasının kapanış mücadelesinde Bursaspor ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmaya üst üste net pozisyonlar bularak başlayan taraf Bursaspor olsa da ilk golü Umut Bulut'un kafasıyla sarı kırmızılılar 19. dakikada buldu. Timsah bu gole cevabını ilk yarının son dakikasında Volkan şen ile verdi. 2. yarıya da hızlı başlayan konuk ekip Fernandao'nun kafa golüyle 53'de 2-1 öne geçti. Sahanın yıldızlarından Volkan Şen, Sneijder'in kullandığı serbest atışta topa eliyle müdahale edince hem penaltıya sebep oldu hem de kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Penaltıda topun başına geçen Emre Çolak golü buldu ve karşılaşmanıjn da skorunu belirledi. İki takımında sayısız gol pozisyonundan yararlanamadığı, 4 golün, kartların ve penaltının olduğu keyifli mücadelede zirve hesapları yapan iki takım da istediğini alamadı.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Alex Taşçıoğlu
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 39 Sinan Gümüş), Chedjou (Dk. 76 Bruma), Koray Günter, Hakan Balta, Olcan Adın (Dk. 57 Yekta Kurtuluş), Melo, Emre Çolak, Telles, Sneijder, Umut Bulut
Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Civelli, Emre Taşdemir, Bakambu (Dk. 84 Şamil Çinaz), Bekir Yılmaz (Dk. 87 Holmen), Ozan Tufan, Volkan Şen, Belluschi (Dk. 90+3 Enel Ünal), Fernandao
Goller: Dk. 19 Umut Bulut, Dk. 82 Emre Çolak (Penaltıdan) (Galatasaray), Dk. 45 Volkan Şen, Dk. 53 Fernandao (Bursaspor)
Kırmızı kart: Dk. 81 Volkan Şen (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 6 Melo (Galatasaray), Dk. 62 Bakambu, Dk. 80 Civelli (Bursaspor)

MÜCADELEDEN NOTLAR

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 18. hafta son maçında Galatasaray ile Bursaspor karşı karşıya gelirken, mücadelenin ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere sona erdi.

8.dakikada gelişen Bursaspor atağında Volkan Şen'in cezaalanı dışından sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.

9.dakikada konuk Bursaspor'dan Ozan Tufan'ın pasında savunmadan seken topla bulaşan Fernandao'nun sert şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kornere çelerek gole izin vermedi.

10.dakikada konuk ekip etkili geldi. Bu dakikada sağ taraftan kullanılan köşe atışında Fernandao'nun kafa vuruşunda Sabri Sarıoğlu, kale çizgisi üzerinden topu kafayla çıkardı ve mutlak bir golü önledi.

11.dakikada Fernandao orta alandan kaptığı topla hareketlendi, pasında meşin yuvarlağı Ozan Tufan'la buluşturdu. Ozan, hızla cezasahasına kadar girdikten sonra vuruşunu yaptı. Ancak kaleci Muslera, bu pozisyonda da başarılı bir kurtarışla gole izin vermedi.

19.dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada Sneijder'in pasında topla buluşan Olcan Adın, son çizgiye indikten sonra ortasını yaptı. Altı pas içinde iyi yükselen Umut Bulut, kafayla topu filelere gönderdi: 1-0.

32.dakikada gelişen ani atakta, defansın arkasına sarkan Volkan Şen'in cezasahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

45. dakikada Bursaspor beraberliği yakaladı. Bu dakikada Belluschi'nin savunmanın arkasına attığı topu takip eden Volkan Şen, cezaalanına girdikten sonra yaptığı vuruşta kaleci Muslera'nın yanından topu filelere gönderdi: 1-1.

Karşılaşmanın bir dakikalık uzatma bölümünde sonuç değişmedi ve ilk yarı Umut Bulut ile Volkan Şen'in karşılıklı attıkları gollerle 1-1 berabere tamamlandı.

İkinci yarı

46. dakikada Belluschi'nin ara pasıyla ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Bakambu'nun şutunda, meşin yuvarlak Muslera'dan döndü.

49. dakikada Galatasaray yarı sahasında kaptığı topla sağdan çizgiye kadar inen Fernandao, meşin yuvarlağı ceza sahasının sağ çaprazındaki Bakambu'ya çıkardı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda, kaleci Muslera topa sahip oldu.

53. dakikada Bursaspor öne geçti. Sağdan korner atışı kullanan Volkan Şen'in yaptığı ortada ceza sahasında Fernandao'nun kafa vuruşunda, yerden seken meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-2

71. dakikada Emre Çolak'ın ceza sahası dışından şutunda, top kaleci Harun'dan döndü. Pozisyonun devamında altıpasın sağ çaprazında topu önünde bulan Yekta, kale sahası önündeki Umut Bulut'a pas atmak isterken, araya giren Şener'in müdahalesi sonrası, kaleci Harun meşin yuvarlağı kontrol etti.

81. dakikada ceza sahası çizgisinin hemen önünde serbest vuruş kullanan Sneijder'in şutunda, barajda bulunan Volkan Şen topa elle müdahalede bulununca, hakem penaltı noktasını işaret etti ve bu oyuncuyu ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

82. dakikada penaltı atışını kullanan Emre Çolak, düzgün bir vuruşla topu filelere yolladı: 2-2

86. dakikada Emre Çolak'ın pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Sneijder'in sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

90+2. dakikada Sneijder'in pasında ceza sahasının sol çaprazında topu kontrol eden Sinan Gümüş'ün açısını düzelterek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Harun'da kaldı.

Karşılaşma 2-2 berabere tamamlandı.

MAÇ ÖNCESİ

Zorlu karşılaşma öncesinde Galatasaray'da eksik futbolcuların çokluğu teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nu düşündürüyor. Sarı kırmızılı takımda kart cezalısı Selçuk İnan ile sakatlıkları süren Burak Yılmaz ve Semih Kaya bu maçta görev yapamıyor. Öte yandan hafta içinde sakatlandığı açıklanan ancak son antrenmanda yer alan Felipe Melo iyileşerek takımdaki yerini aldı. Yine Afrika Uluslar Kupası'ndan dün dönen ve son çalışmaya katılan Chedjou da ilk onbirde sahaya çıkıyor.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, orta sahada Selçuk İnan'ın yokluğunda Emre Çolak'a, Emre'den boşalan yere de Olcan Adın'ı monte etti. Sakatlığı bulunan Semih Kaya'nın yerine ise stoperde Koray Günter görev yapıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde