Galatasaray'da doping şoku!

Galatasaray'da doping şoku!

Galatasaray Medical Park’ın yıldız oyuncusu David Hawkins’te doping çıktı.

Galatasaray'da doping şoku!
16px
24px
22.01.2013 14:48
ABONE OLgoogle

Galatasaray Medical Park oyuncusu David Hawkins'in G.Antep BŞB maçında doping yaptığı tespit edildi. 

Türkiye Basketbol Federasyonu, 21 Ocak 2013 tarihinde Hawkins'in testlerinin pozitif çıktığını G.Saray Kulübü'ne bildirdi.

 G.Saray Kulübü, Basketbol Federasyonu'na Hawkins'in 2.numunesinin açılması için başvurdu. Numune Köln doping kontrol merkezine yollanacak. Hawkins tedbirli olarak disiplin kuruluna sevkedildi.

Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinadörü Murat Özyer

Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer, yaptığı açıklamada, Beko Basketbol Ligi'nde 22 Aralık 2012 tarihinde Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları maçın ardından David Hawkins'ten alınan doping numunesinin pozitif çıktığını belirtti.

Özyer, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından dün kendilerine konuyla ilgili bildirim yapıldığını aktararak, ''Federasyonumuzdan, Hawkins'in idrar örneğinde WADA'nın yasaklı maddeler listesinde yer alan bir madde bulunduğunun tespit edildiği bildirildi. Bunun devamında da oyuncumuz tedbirli olarak Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Kendisi önümüzdeki maçlarda oynayamayacak'' diye konuştu.

Doping testinin Almanya'daki Köln Doping Merkezi'nde yapıldığını vurgulayan ancak tespit edilen maddenin ismini açıklamayan Özyer, ''Bundan sonraki süreçle ilgili kulübümüz bir takım araştırmalar yapıp, açıklamada bulunacak'' ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde