Galatasaray'da Tudor dönemi resmen sona erdi! Ne kadar tazminat ödeyecek?

Galatasaray'da Tudor dönemi resmen sona erdi! Ne kadar tazminat ödeyecek?

Galatasaray, Hırvat teknik direktör Igor Tudor ve teknik ekibinin görevine son verilmesi konusunda oy birliğiyle karar alındığını açıkladı.

Galatasaray'da Tudor dönemi resmen sona erdi! Ne kadar tazminat ödeyecek?
16px
24px
18.12.2017 10:54
ABONE OLgoogle

Galatasaray, teknik direktör Igor Tudor ile yollarını ayırdı. 

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin Borsa İstanbul'a gönderdiği, ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "Şirketimizin 18 Aralık'ta yapılan yönetim kurulu toplantısında Futbol A Takımı teknik direktörümüz Igor Tudor ve teknik ekibinin görevine son verilmesi konusunda oy birliğiyle karar alınmıştır." denildi.

Galatasaray, dün Evkur Yeni Malatyaspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olmuş ve lig liderliğini kaybetmişti.

Sarı-kırmızılı yönetimin yaklaşık 400 bin euro tazminatı bulunan Tudor’un gönderilmesinin ardından yeni hoca için devre arasını bekleyeceği iddia edildi.

Sezona UEFA Avrupa Ligi 2'nci Ön Eleme Turu'nda Östersunds'a elenerek başlayan sarı-kırmızılı ekipte yönetim, teknik direktör Igor Tudor ile yola devam kararı almıştı. Daha sonra lige iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, ilk 8 hafta 7 galibiyet 1 beraberlik alarak liderlik koltuğuna otururken, 9'uncu hafta maçında Fenerbahçe ile sahasında 0-0 berabere kaldı.

Bu maçın ardından Hırvat teknik adamın büyük maç performansı eleştirilirken, geleceği de tartışılmaya başlandı. Beşiktaş mağlubiyetinin ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında başkan Dursun Özbek, "Hocamızın arkasındayız, yeni antrenör arayışımız yok" açıklamasını yaparken, dün deplasmanda alınan Evkur Yeni Malatyaspor mağlubiyeti Hırvat teknik adam ile iplerin kopmasına neden oldu. Bugün yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından Igor Tudor dönemi resmen sona erdi.

Geçen sezonun 20'nci haftasında Kayserispor'a sahasında 2-1 mağlup olan Galatasaray'da, Jan Olde Riekerink dönemi sona ererken, Hollandalı çalıştırıcının yerine Hırvat çalıştırıcı Igor Tudor gelmişti. Kardemir Karabükspor'dan transfer edilen 39 yaşındaki çalıştırıcı, sarı-kırmızılı takımın başında toplam 34 maça çıktı. Bu 34 maçta 19 galibiyet alan Galatasaray, 4 beraberlik alırken 11 de mağlubiyet yaşadı.

Öte yandan Igor Tudor, Galatasaray'ın başında bulunduğu süreçte 'büyük' maçlarda galibiyet alamadı. Sarı-kırmızılı takımın başında Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'e karşı toplam 8 maça çıkan Hırvat çalıştırıcı, bu 8 maçta da galip gelemezken 1 beraberlik 7 mağlubiyet aldı.

YA TERİM YA YABANCI

Galatasaray'da yeni hoca adayları da belli olmaya başladı.

Yönetimin bu konuda ikiye bölündüğü öğrenilirken bir kanadın hiç düşünülmeden Fatih Terim’e teklif sunulup takımın tecrübeli teknik direktöre emanet edilmesinden yana oldukları belirtildi.

Terim’i istemeyen diğer kanadın ise yabancı çalıştırıcı için ısrar ettikleri kaydedildi. Öne çıkan isimler ise şöyle:

 PSG’nin eski teknik direktörü Laurent Blanc,

Nice’teki görevine geçtiğimiz günlerde son verilen Marcelo Bielsa,

Dortmund’un eski teknik direktörü Thomas Tuchel.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde