Galatasaray'da Prandelli tehlikesi

Galatasaray'da Prandelli tehlikesi

Galatasaray’dan ayrılan Cesare Prandelli ile yardımcılarına, ekim ve kasım ayı hak edişlerinin ödenmediği ortaya çıktı.

Galatasaray'da Prandelli tehlikesi
16px
24px
24.12.2014 08:57
ABONE OLgoogle
Galatasaray ile yollarını ayıran Cesare Prandelli’nin ödeme sorununun hâlâ aşılmadığı ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı kulüp ile yollarını ayırmasının ardından ülkesine geri dönen deneyimli çalıştırıcının, Türkiye’den gelecek parayı beklediği belirlendi.

57 yaşındaki hocanın, eski kulübüne dargın olduğu ifade edildi. Galatasaray’dan bir tazminat beklentisi bulunmayan Prandelli’nin, sadece normal maaş ödemelerini talep ettiği, buna rağmen ekim ve kasım ayına dair alacaklarını tahsil edemediği saptandı. Bu durumun sıkıntısını yaşayan hocanın yakın çevresine dert yandığı dile getirildi.

Kendisiyle birlikte çalışan teknik ekibinin de parasının ödenmesini bekleyen Prandelli’nin, en çok buna cevap alamamasına bozulduğu, “Galatasaray’a bir mektup gönderdim ve durumun ne aşamada olduğunu sordum. Ne yapmayı düşündüklerini öğrenmek istedim. Ancak ilgisiz davrandılar ve buna yanıt bile vermediler. Kimse benimle iletişime geçmiyor. Kulüpten haber alamıyorum. Bu da çok üzücü bir durum” dediği öğrenildi.

Galatasaray’ı çok sevdiğini her fırsatta dile getiren Cesare Prandelli’nin şu aşamada hukuki bir süreç başlatmayı ise düşünmediği ifade edildi. İtalyan çalıştırıcının, “Beklemeye devam edeceğim. Bu durumun çözülmesini umut ediyorum. Eğer bunu yapmazlarsa FIFA’ya gitme hakkımın bulunduğunun farkındayım. Ancak iş oralara gitmesin, sorunsuzca halledilsin istiyorum. Ayrılırken bir anlaşma yapmıştık, buna uysunlar istiyorum. FIFA’ya gitmeyi, en son seçenek olarak görüyorum” ifadelerini kullandığı belirlendi.

‘Kulüp riske giriyor’

Cesare Prandelli’ye göre Galatasaray’ın şu anki tavrı aynı zamanda kulüp için de çok tehlikeli bir durum arz ediyor.

Kulübün, UEFA’nın Finansal Fair Play Kuralları nedeniyle kritik bir eşikte olduğuna değinen deneyimli çalıştırıcının, “Maaşlarımızı ödemek zorundalar. Kendileri için de hata yapıyorlar. İçinde bulunduğumuz durumu UEFA’ya bildirsek, başları derde girer ama bunu yapmıyoruz” diyerek sarı-kırmızılıları uyarması da dikkatlerden kaçmadı.

İtalya’da dinlenen Prandelli, Galatasaray’ın maaşını yatırmasını bekliyor. İtalyan teknik adam, maaşının ödenmesi koşuluyla tazminatsız olarak ayrılmayı kabul etmişti. (Milliyet)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde