Galatasaray'da 'Halef-Selef' kavgası

Galatasaray'da 'Halef-Selef' kavgası

Galatasaray’da son haftalarda yaşanan “kriz”ler “taht kavgalarını” ve “Bizans oyunlarını” aratmayacak nitelikte.

Galatasaray'da 'Halef-Selef' kavgası
16px
24px
26.11.2014 06:36
ABONE OLgoogle
Geldiği günden bu yana Sarı - Kırmızılı takımda istikrarı sağlayamayan teknik direktör Prandelli hakkında önce “Tazminat maddesi yok” denmesi, ardından Başkan Yardımcısı  Albayrak’ın “Prandelli’ye vaat edilenler inanılmaz, mukavelesine baksanız kafayı yersiniz” ifadelerini kullanması sorunlar yumağını katlayarak artırdı.

Albayrak’ın Trabzonspor mağlubiyetinin ardından “Prandelli’nin arkasındayız” deyip, 1 gün sonra TV’deki canlı yayında “Prandelli’nin arkasında durmam zor” yorumunu yapması sıkıntının boyutuna tavan yaptırdı. Dün eski Başkan Ünal Aysal, Albayrak’ı eleştirip Prandelli’nin sözleşme şartlarını açıkladı. Aysal’ın duyurusundan 1 saat sonra Prandelli, kulübün internet sitesinden eski başkanını imalı

Aysal, Cumhuriyet'i doğruladı

Abdurrahim Albayrak, Prandelli’nin sözleşmesinde yüklü bir tazminat maddesi olduğunu ima etmişti. Ancak Cumhuriyet’in ulaştığı ve dün yayımladığı bilgiler Prandelli’nin mukavelesinde tazminat maddesi olmadığını, İtalyan çalıştırıcıya yardımcılarının alacaklarıyla birlikte aylık ödeme yapıldığını ortaya  ile paylaştı.

Aysal, “Prandelli ile yapılan anlaşmada iddia edilenin aksine içinde tazminat maddesi yoktur. Ödemeler ay ay ödenmek üzere, zamana yayılmıştır. Mukavelenin sonlanma halinde ise kulübün ödeyeceği ceza tazminat gibi parasal bir yük öngörülmemiştir” ifadelerini kullandı.

Albayrak'ı eleştirdi

Aysal, açıklamasında Abdurrahim Albayrak’ı da üstü kapalı biçimde eleştirerek, “Galatasaray saygıdeğer, itibarlı ve güçlü bir kulüptür. Kurumsal itibarımızı kamuoyunda temsil eden yöneticilerimizin; etik değerlerimizin kaybına yol açmayan, sosyal ve finansal piyasalarda her türlü kredibilitemize zarar vermeyen, dedikodu ve yıpratma kültürü üzerinden hareket etmeyen ve kişisel hesaplaşmalarını kulübün itibarı üzerinden tutmayan bir yönetim anlayışı içerisinde hareket etmeleri gerekliliğini özenle hatırlatıyorum” yorumunda bulundu.

Cumhur Önder Arslan / Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde