Galatasaray’da Emre Akbaba düğümünü Nef çözdü

Galatasaray’da Emre Akbaba düğümünü Nef çözdü

Galatasaray’ın finansal fair play kriterlerine uyum zorunluluğu nedeniyle yaşadığı transfer düğümünü Nef çözdü.

Galatasaray’da Emre Akbaba düğümünü Nef çözdü
16px
24px
17.08.2018 17:05
ABONE OLgoogle

Galatasaray, yaklaşık 2 aydır gerçekleştirmeye çalıştığı Emre Akbaba transferini nihayete erdirdi.

Oyuncu ve kulübüyle görüşmelere başlandığını borsaya bildiren Sarı-Kırmızılı kulüp, Emre ile 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

Galatasaray, Alanya'ya Emre'nin bonservisi için 3 milyon euro teklif etmişti. Ancak Akbaba'nın bonservis ücreti 4 milyon euro olarak belirlendi.

Ezeli rakibi Fenerbahçe’nin de transferi için devreye girdiği Emre Akbaba için sarı-kırmızı ekiple Alanyaspor arasındaki pazarlık sürecinde iki kulübün 1 milyon Euro’luk bonservis farkı nedeniyle bir türlü anlaşamaması sonrası, son şampiyonun forma göğüs sponsoru Nef, aradaki farkı karşılamayı taahhüt ederek milli futbolcuya Florya’nın kapılarını açtı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Forma sponsoru olduğumuz ve Galatasaray'ın ana sponsoru olarak Sarı-kırmızılı Kulübe her zaman yardım etmeye hazırız. Fınansal Fair Play yüzünden mali dengeyi sağlaması açısından ve Galatasaray taraftarlarını rahatlatmak neticesiyle Emre Akbaba transferi için elimizden geleni yaptık" dedi.

Mustafa Cengiz'den Emre Akbaba açıklaması: Galatasaraylı duruşu için teşekkür ediyoruz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Emre Akbaba'nın transferinin netleşmesinin ardından stadda basın toplantısı düzenledi.

* Hiç böyle bir basın toplantısı düşünmüyordum. Ben tabii ki güvenlik kamerası olmadığınız için konuşamıyorum, güvenlik kamerası arıyorum devamlı! Bu, beklenmedik bir basın toplantısı oldu. Önceden planlanmış bir toplantı değil.

* Taraftarımızın istediği futbolcunun transfer edilmesini ben de istiyorum; ben de bir taraftarım. Farkımız, biz onlar adına sorumluluk taşıyoruz. Biraz daha dikkatli olmak durumundayız.

* Bende olan çalışanlar, elemanlar, futbolcular, teknik heyet, hepsi dünyanın en iyisi. Her gün kendimizi yenilemeliyiz. Galatasaray da, Manchester United da, Barcelona da… Hepsi yetersizdir çünkü sürekli yenilenmek zorundayız.

* Biz arkadan dolaşarak iş yapmayız. Biz hep gerçekleri söyleriz. Bunları söylerken, asla bir rakibimize gönderme yapmıyorum. Bu, asla ağlamak değildir. Çocukluğumdan beri ağlamayı unuttum, Allah da kimseyi ağlatmasın. Biz sadece gerçekleri söyleriz.

* Taraftarlara, camiamıza ve rakiplerimize asla yalan söylemeyiz. Arkadan iş çevirmeyiz. Galatasaray'ın karakteri bunu gerektirir.

* Gelelim Emre transferine… Aldığımız duyumlar, açıkça sergilenen tavır, bir Galatasaraylı duruşu… Emre Akbaba'ya teşekkür ediyoruz. Profesyonel dünyada böyle şeyler artık kalmadı.

* Emre Akbaba'ya duruşundan ötürü teşekkür ediyoruz. Keza Alanyaspor'a, başkan Hasan Çavuşoğlu ve ailesine teşekkür ediyoruz.

* Biz emindik fakat bazen konuşamamak, anlatamamak, özellikle de kötü gün taraftarlarının tepkisi bizi üzdü açıkçası. Süreç çok zorlu, hiçbir şey göründüğü gibi değil. Biz elimizden geleni yaptık. Her şeyin hayırlısı.

* Maddiyatın önemli olduğu bu süreçte Emre Akbaba için gelen haberler tam bir Galatasaraylı duruşudur. Elimizden geleni yaptık. İki camia için ve futbolcu için hayırlı olsun. NEF'in çok büyük katkısı oldu. Su akar yolunu bulur.

* Fenerbahçe'nin kasıtlı olarak bu transferde fiyat yükselsin diye araya girdiğini düşünmüyorum. Bu işler eskide kaldı. Öyle bir olasılığı düşünmek istemiyorum.

* Emre Akbaba ile 4 yıllık sözleşme imzalayacağız. 1-2 saat içerisinde KAP'a bonservis bedelini açıklarız. Görünen 4 milyon Euro ödeyeceğiz. Çok önemli bir kısmı sponsorumuz tarafından açıklanacak.

* Fenerbahçe bizim çok değerli bir rakibimiz; bu, dostluğumuzu etkilemez. Resmi teklifleri yok, birtakım söylemler var. Rakipler için bir kelime kullanmam. Biz isterdik ki Emre bize bedava gelsin, ücret almasın ama böyle bir dünya yok.

* Carole, 750 bin euroya gitti. Şu anki açığımız 3 milyon 350 bin euro. 31 Mayıs 2019'a kadar bunu kapatamazsak, 3 milyon euro ceza öderiz. Futbolcu satmaya çalışmalıyız.

* Biz hiçbir şeye sevinemiyoruz. 1 saat sonra başka bir şey çıkıyor, biz de şaşırıyoruz. İnşallah Ndiaye de olacak. Başka sözcük kullanmak istemiyorum. Bazen söyledikleriniz dünyanın öbür ucunda yankılanıyor.

* ('Badou N’Diaye transferi ne durumda' sorusu üzerine) Albayrak ilgileniyor. Baygınlık falan geçiriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde