Galatasaray'a Arena'da Osmanlı tokadı!

Galatasaray'a Arena'da Osmanlı tokadı!

Spor Toto Süper Lig 2. hafta karşılaşmasında Osmanlıspor'u ağırlayan Galatasaray, Sivasspor beraberliğinin ardından sahasında 2-1 mağlup oldu.

Galatasaray'a Arena'da Osmanlı tokadı!
16px
24px
24.08.2015 23:22
ABONE OLgoogle
Süper Lig'in ikinci haftasının son maçında Galatasaray ile Osmanlıspor, TT Arena'da karşılaşıyor. 30. dakikada Serdar'ın golüyle osmanlıspor 1-0 öne geçti. 41. dakikada Selçuk, beraberliği getiren golü kaydetti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. Torje'nin 51. dakikada attığı golle Osmanlıspor tekrar öne geçti. Osmanlıspor Türk Telekom Arena Stadında oynanan karşılaşmayı 2-1 kazandı ve haftayı 3 puanla kapatarak puanını 4'e yükseltti.

 Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Orkun Aktaş

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Jose Rodriguez, Selçuk İnan, Sneijder, Umut Bulut, Podolski, Burak Yılmaz

Osmanlıspor: Ahmet Şahin, Hakan Aslantaş, Numan Çürüksu, Soro, Mehmet Güven, Musa Çağıran, Ndiaye, Aminu, Muhammed Bayır, Torje, Serdar Deliktaş

Goller: Dk. 29 Serdar Delitaş (Osmanlıspor), Dk. 41 Selçuk İnan (Galatasaray), Dk. 51 Torje'nin (Osmanlıspor)

Sarı kart: Dk. 35 Serdar Delitaş (Osmanlıspor)

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, ilk hafta maçında Sivasspor’la berabere kaldıktan sonra sahasında Osmanlıspor’a da 2-1 mağlup oldu ve lige kötü bir başlangıç yaptı.

Karşılaşmanın 30. dakikasında Serdar Deliktaş’ın golüyle 1-0 öne geçen Osmanlıspor, 41. dakikada Galatasaray kaptanı Selçuk İnan’ın kafa golüne engel olamayınca devre 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıya üstün başlayan sarı kırmızılı ekip, 50. dakikada Gabriel Torje’nin golüyle şoke oldu ve 2-1 geriye düştü. Golde kaleci Muslera’nın hatası dikkatlerden kaçmadı.

Kalan dakikalarda Galatasaray’ın baskılı futbolu sonuç vermeyince mücadele Osmanlıspor’un 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi. Osmanlıspor 4 puana ulaşırken Galatasaray 1 puanda kaldı.

Galatasaray gelecek hafta deplasmanda Torku Konyaspor’a konuk olurken Osmanlıspor Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Sneijder'in ara pasında topla buluşan Burak Yılmaz, rakiplerini geçtikten sonra ceza sahası içinde vuruşunu yaptı ancak top üstten auta gitti.

17. dakikada Sneijder'in ara pasında ceza sahası dışında topla buluşan Podolski'nin sert şutunu kaleci Ahmet Şahin kurtardı.

19. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağdan ortasında Burak Yılmaz kafa ile vurdu ancak top kaleciye çarparak kornere gitti.

29. dakikada Osmanlıspor, Serdar Delitaş'ın golü ile öne geçti. Bu dakikada Musa Çağıran'ın savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Serdar Delitaş kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı anda vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak Muslera'nın sağından ağlarla buluştu. 0-1.

41. dakikada Galatasaray, Selçuk İnan ile beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Sabri Sarıoğlu'nun ceza sahası içine ortasında Selçuk İnan kafa ile topu filelere gönderdi. 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı.

BURAK YILMAZ İLK ONBİRDE

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu geçtiğimiz hafta yedek kulübesinde oturttuğu Burak Yılmaz'a bu maçta ilk onbirde şans tanıdı. Yine Galatasaray'da sezon başı hazırlık kampına geç katılan Felipe Melo ise yedekler arasında yer aldı. Hamzaoğlu, Melo'nun yerine Real Madrid'den transfer edilen Jose Rodriguez'e onbirde görev verdi.

Rodriguez ilk resmi maçına çıktı

Galatasaray'ın Real Madrid'den transfer ettiği Jose Rodriguez, yeni takımıyla ilk resmi maçına Osmanlıspor önünde çıktı. Real Madrid'e karşı, Santiago Bernabeu Kupası maçında sergilediği performansla beğeni toplayan Rodriguez, teknik direktör Hamzaoğlu'nun gözüne girerek, forma şansı buldu.

Melo yedek kulübesinde

Sarı-kırmızılı ekipte, yaz dönemi takımdan ayrılması gündeme gelen ancak daha sonra sözleşme uzatan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, Osmanlıspor maçının yedekleri arasında yer aldı. Galatasaray takımının yeni sezon öncesi hazırlık müsabakaları dahil hiçbir maçında forma giymeyen Melo, Osmanlıspor karşısında şans bulması halinde bu sezon siftah yapmış olacak.

Ligde 93 gün sonra taraftarı önüne çıktı

Sarı-kırmızılı ekip, Osmanlıspor karşılaşmasıyla, ligde 93 günlük aradan sonra İstanbul'daki taraftarıyla buluştu. Evindeki son lig maçını, geride kalan sezonun 33. haftasındaki derbi müsabakasında, 24 Mayıs Pazar günü Beşiktaş'a karşı oynayan "Cim Bom", 93 günün ardından Türk Telekom Arena'da boy gösterdi.
Denayer tribünde

Galatasaray'ın kadrosuna katmak için görüşmelerini sürdürdüğü ve İstanbul'a davet ettiği Belçikalı savunma oyuncusu Jason Denayer, Osmanlıspor maçını Türk Telekom Arena'da izledi. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin kadrosunda bulunan ve akşam saatlerinde İstanbul'a gelen 20 yaşındaki oyuncu, maçı tribünden takip etti.
Sneijder'den örnek davranış

İşçi yeleğine Sneijder'in adını ve numarasını yazması nedeniyle sosyal medyada gündem olan Sezgin Doğangüzel isimli taraftar, Hollandalı yıldızın davetlisi olarak Türk Telekom Arena'da maçı izledi. Sezgin Doğangüzel, Osmanlıspor maçını protokol tribününün hemen altında sahaya yakın bir noktadan takip etti. Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan Sneijder, Doğangüzel'in yanına gidip bir forma hediye ederken, hem getirdiği bu formayı hem de üzerinde adı ve numarası yazan işçi yeleğini imzaladı.

Teröre tepki

Galatasaray-Osmanlıspor maçı öncesi, son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki gösterildi. Taraftarlar, tribüne, üzerinde "Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Aziz şehitlerimizin mekanları cennet olsun" pankartı asarken, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratı yaptılar. Osmanlıspor takımı oyuncuları ise maç öncesi seremoniye, üzerinde şehitlerin resimleri bulunan tişörtlerle çıkıp, İstiklal Marşı'nı asker selamı vererek okudular.

Öte yandan, müsabaka öncesi, terör eylemlerinde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde