GSM’de ‘zincirleme’ kesintinin nedeni belli oldu

GSM’de ‘zincirleme’ kesintinin nedeni belli oldu

Ramazan bayramında GSM şebekelerinde yaşanan sıkıntıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

GSM’de ‘zincirleme’ kesintinin nedeni belli oldu
16px
24px
28.05.2020 09:27
ABONE OLgoogle

Bayramın ilk gününde bir GSM operatöründen diğer operatörler yönünde yaşanan kısa süreli kesintinin, diğer operatörlerde yapılan görüşmelerde zincirleme olarak sıkıntıya yol açtığı belirlendi.

Sektörden edinilen bilgiye göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) konuyla ilgili inceleme başlattı. Bu kapsamda, üç büyük GSM operatörü Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’dan savunma ve teknik raporlar talep edildi. Bayramlaşma trafiği nedeniyle telefon hatlarında erişim sorunu yaşanıyor

Yapılan ilk incelemelerde, Türkiye genelinde yaşanan iletişim sıkıntısının, büyük bir operatörden diğer operatörlerin aranmasında yaşanan kısa süreli kesintiden kaynaklandığı, aynı operatör aboneleri arasındaki görüşmelerde ise kesinti olmadığı belirlendi. GSM şirketleri aksamalarla ilgili 'ortak' açıklama yaptı: Bizden değil, diğer operatörlerden

Teknik sebeple altyapı sorunu yaşayan GSM operatörünün, diğer operatörler yönünde görüşmeyi bir saat gibi kısa bir süre sonra yeniden açtığı, buna rağmen şebekeler arası trafikten kaynaklanan yoğunluğun devam ettiği ve sağlıklı görüşme yapılamadığı ifade edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kısmi iletişim problemlerinin tekrar etmemesi için, gereken tüm adımların BTK tarafından atıldığını belirtti.

Mithat Yurdakul/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde