GS'nin müfteri başkanına Aziz Yıldırım'dan yalanlama

GS'nin müfteri başkanına Aziz Yıldırım'dan yalanlama

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın ortaya attığı “Gülen grubu Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi ve Yıldırım’ın da bu parayı vermemesi üzerine 3 Temmuz süreci başladı.” iddiasına Aziz Yıldırım'dan açıklama...

GS'nin müfteri başkanına Aziz Yıldırım'dan yalanlama
16px
24px
18.12.2014 05:39
ABONE OLgoogle
Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın ortaya attığı “Gülen grubu Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi ve Yıldırım’ın da bu parayı vermemesi üzerine 3 Temmuz süreci başladı.” iddiası boşa çıktı. Hocaefendi’nin avukatı bu çirkin iftirayı yalanlarken, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise ‘Hiç kimse ve hiçbir grupla böyle bir diyaloğum olmamıştır.’ açıklamasını yaptı.

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın “Fethullah (Gülen) grubu Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi ve Yıldırım’ın da bu parayı vermemesi üzerine şike süreci başladı.” sözlerine çifte yalanlama geldi. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak, bu iddianın kesinlikle doğru olmadığını söyledi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da böyle bir konuda kimseyle diyalog yaşamadığını belirtti.

Hocaefendi’nin avukatı Albayrak, yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Doğru olmayan bu iddianın hukukçu olan bir kişi tarafından dile getirilmesi tam bir hezeyandır. Ayrıca, bu iddianın Galatasaray Spor Kulübü’ne kesilen vergi cezalarından sonra dile getirilmiş olması da oldukça düşündürücüdür. Son günlerde Cumhurbaşkanı tarafından sıkça dile getirilen ‘Tarafsız olan bertaraf olur, tarafınızı seçin’ tehdidi nedeniyle kamuyla doğrudan ya da dolaylı olarak ilişkisi olan bir kısım kişi ve kurumların müvekkilim ve camia mensupları aleyhine iddialarda bulunulmasının ‘zorunluluk’ haline getirildiğini üzülerek görmekteyiz. Açık bir iftira olan bu iddia nedeniyle tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bildiririz.”

Fenerbahçe’nin resmî sitesinden ise Türkiye’nin her yerinde ‘17/25 Hırsızlık Haftası’ protestolarının olduğu anlarda Yarsuvat’ın iddiasına cevap geldi:

“Milliyet gazetesinde Atilla Gökçe imzasıyla yayımlanan haber üzerine bu açıklamayı yapmak zarureti hasıl olmuştur. Kamuoyunun bilmesi gereken husus, haberde yer aldığı üzere 50 milyon dolar ile ilgili, Aziz Yıldırım olarak benim hiç kimse ve hiçbir grupla herhangi bir diyaloğum olmamıştır.”

77 yaşında koltuğa oturarak Galatasaray tarihinin en yaşlı başkanı unvanını alan Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, aynı zamanda hukukçu kimliği taşıyor. Şike davası hakkındaki sözlerinin arkasındaki amaç da farklı şekilde okunuyor. Zira kendisi Türkiye’nin son yıllarda gündeminden düşmeyen Balyoz ve Oda TV gibi davalarda sanıkların avukatlarından biriydi.

Haber bir hafta beklemiş

Geçen hafta çarşamba gecesi, ‘Galatasaraylılar Evi’nde gerçekleştirilen sohbette konuşulanların 7 gün sonra, yani ‘17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası’ ilan edilen bir dönemde Demirören Grubu’na ait Milliyet gazetesinde Attila Gökçe imzasıyla yayımlanması dikkat çekti. Meslekte 50. yılını kutlayan Gökçe, Yarsuvat’a, “Bu çoraplar neden örüldü başkanın başına?” diye sorduğunu ve bahse konu olan cevabı aldığını kaydetti.

50 milyon doların bağış olarak mı, destek olarak mı talep edildiğini sormadığını itiraf eden Gökçe, kendi mantığıyla bunun karşılığını da bulamadığını aktardı. Fakat Aziz Yıldırım’ın 2 Temmuz 2013 gecesi tahliyesinden hemen sonra, evinde Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’e başına gelenlerin Fethullah Hoca örgütünün işi olduğunu anlattığını bildiğini, ertesi gün de Yıldırım’ın bu beyanları yalanladığını hatırladığını yazması ise akıllarda şüphe bıraktı.

Ancak 4 gün geçtikten sonra pazar akşamı Yarsuvat’la yeniden görüşerek, sohbet esnasında aralarındaki diyalogları yazmak için izin istediğinin altını çizmesi de şaşırttı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 31 kişinin gözaltına alındığı operasyonla yazdığı haberin hiçbir ilgisinin bulunmadığını da ekledi. Gökçe, kimsenin operasyonu ve yazısını birbirine bağlayarak komplo teorisi üretmemesi konusunda uyarı yapmayı ihmal etmedi!

Böyle bir hadiseye inanmıyorum

Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat, bir gazetede çıkan Duygun Yarsuvat’a ait, “Fethullah Gülen, Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi” şeklinde başlayıp devam eden çirkin iddiaya inanmadığını söyledi. Duygun Yarsuvat’ın açıklamalarının Sarı-Kırmızılı kulübü bağlamayacağını ifade eden Polat, “Böyle bir hadiseye inanmıyorum. Yarsuvat, bir hukukçu. Bunlar şahsi fikirleridir, kulübü bağlamaz. Bir hukukçu olarak bununla ilgili kamuoyuna açıklama yapması gerekir.” dedi. Cim Bom’un eski başkanı, kendisinin geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı basın toplantısında söylediklerinin üstünün örtülmesi ve tartışılmaması için böyle bir beyanatın verileceğini de tahmin etmediğini sözlerine ekledi.

Galatasaray’da olağanüstü toplantı kararı

Galatasaray Yönetim Kurulu, Başkan Duygun Yarsuvat’ın bir gazeteciye yaptığı, “Fethullah Gülen, Fenerbahçe’den 50 milyon dolar istedi.” iddiası üzerine bugün olağanüstü toplanma kararı aldı. Sarı-Kırmızılı yöneticiler, dün hiçbir açıklama yapmadı. Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Ali Dürüst seyahatte olduğunu ve yeni geldiğini, konu hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığını söyledi. Başkanın açıklamalarına şahsi olarak cevap veremeyeceğini belirten tecrübeli isim, “Şu an konu hakkında size hiçbir açıklama yapamam. Başkanın kendi açıklamalarıdır. Başkan yarın (bugün) kamuoyunu bilgilendirecektir. Tek söyleyeceğim bu.” dedi.

“Açıklama kulüp adına mı, şahsi mi yapılacak?” sorumuza ise Dürüst, “Bilmiyorum.” şeklinde cevap verdi. F.Bahçe tarafından yalanlanan iddia için bugün kamuoyuna nasıl bir bildiri yayınlanacağı merak ediliyor. Yarsuvat’ın söz konusu ifadeleri, hem taraftar hem de camia içinde büyük rahatsızlığa sebep oldu.

Bu arada G.Saray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Türkiye Kupası’ndaki 9-1’lik Balçova Yaşamspor maçının, kendilerini rehavete uğratmaması gerektiğini söyledi. Ortaya koydukları oyun için talebelerine teşekkür eden Hamzaoğlu, “Takım olmak için istikrar gerekir. Bazı oyuncular performanslarını artırıp bazılarının yerini alabilir ama sürekli değişen bir kadro benim yapımda yok.” dedi. 

Taraftardan istifa çağrısı

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın bir gazeteciye söylediği iddia edilen, “Fethullah Gülen, Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi, Yıldırım bu parayı vermeyince 3 Temmuz şike olayları başladı.” şeklindeki sözlerine Sarı-Kırmızılı taraftarlardan büyük tepki geldi.

Özellikle sosyal medyada şikâyetini dile getiren futbolseverler, Yarsuvat’ı istifaya çağırdı. Sarı-Kırmızılıların başkanının ifadeleriyle çılgına dönen Galatasaray sevdalıları, Twitter’ın yanı sıra taraftar siteleri ve haber metinlerinin yorumlarında da Yarsuvat’a ağır şekilde yüklendi. Bugün bir akaryakıt şirketiyle yapacağı anlaşmayı Twitter üzerinden duyuran kulübün bildirisinin altına yoğun eleştiriler yapıldı. Yazılan mesajların bazıları şöyle:
@GalatasaraySK bütün işinizi gücünüzü bırakın lan 30 milyon Galatasaray taraftarı ayaklandı. Kulüp tarihinin en skandal olayı var açıklama yapın.

Galatasaray başkanı bertaraf olmak istememiş anlaşılan. Rüzgar ne tarafa dönerse o tarafa gemimi çeviririm politikası işte.

Siyasete karışmış değil sadece, kulübün çıkarlarını düşünen başkan istiyoruz.
Kimseden nefret etmedim, ortayolculardan, oportünistlerden (Duruma göre davranan, fırsatçı) nefret ettiğim kadar.

Sen GS Başkanısın bir misyonu amaçları var kulübün. Sen bunlara yanıt veremeyeceğini gösterdin.

Şu yaptığıyla kulüp tarihinin en kötü başkanlarındandır Duygun Yarsuvat. GALATASARAY asla siyasi bir taraf olamaz.

Fikrini geçtim bizi temsil ediyorsun arkadaş. Boş konuşmaya ne hakkın var?
Cemaate çamur atıp, hükümete şirin gözükmek ve devlet desteği isteme hazırlıkları algısı...

Duygun Yarsuvat öyle bir beyan verdiyse bunun Galatasaray’a kesilen vergi cezası sonrası yürütülen uzlaşma süreciyle bir alakası var mıdır?

Galatasaray Bşk. Duygun Yarsuvat, ‘Gülen cemaati Aziz Yıldırım’dan 50 mlyon $ istedi vermeyince şike süreci başladı’ demiş. Peki neden şimdi?

Galatasaray’a kesilen vergi cezası sonrası vergi dairesi ile yürütülen uzlaşma sürecinde yapılmış bir açıklamadır. Önce bunu bir not edelim.

Hükümete “Biz ihaleyi hükümet-cemaat ikilisinin üzerinizden alıp sadece cemaat’in üstüne bırakmaya razıyız. Gelin kırgınlıkları unutup bir öpüşüp barışalım.” gibisinden açıklamalar yapmaktalar. Taraftar bunu yemez, biline.

Galatasaray’a kesilen 41 milyon TL vergi cezasını kuşa çevirmek için söylendiğini düşündüğüm ifade.

Neticede GS başkanı bunu söylüyorsa, bunun mutlaka oy olarak AKP’ye dönüşü olur diye düşünmüşlerdir.

Duygun başkan sana değil de aslında Ünal Başkan’a kızıyorum. Batırdığın kulübü kurtarmak için 77 yaşındaki adam bile fütursüzca yalan söylemek zorunda kalıyor.
Galatasaray’ın çiçeği burnunda başkanı, bunca baskı altında olmasına rağmen Aziz Yıldırım’ın dahi dillendirmediği bu iddiayı dile getirecek öyle mi? Bu sirkten şüphelenmeyenin aklına şaşılır.

Duygun Yarsuvat’ın katıksız bir şekilde hükümete yanaşmak için yaptığı açıklamadır.  Zamanlaması da çok manidar.

İyice sakız ettiler cemaati. Canı çıkıncaya kadar vurun. 17 Aralık dosyalarını kapattı herifler. Bizi bunlarla oyalıyorlar. Artık uçan kuştan cemaati sorumlu tutarlar. Ne de olsa desteksiz sallayana birşey olmuyor.

Toplam 165 milyon TL vergi borcu bulunan kulüp başkanının sözü. Ben dediğine inanmıyorum ama dediyse eğer birilerinin elinde çok ciddi bir koz var. İsterlerse bu borcu kuşa çevirir, isterlerse de paşa paşa ödetirler.
Osman Aykut/Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde