Futbolda değil dövizden kazandı

Futbolda değil dövizden kazandı

Üç maçta bir beraberlik alıp futbolda kaybeden Terim’in maaşı, dövizdeki artış nedeniyle 1.2 milyon zamlandı

Futbolda değil dövizden kazandı
16px
24px
16.10.2014 07:30
ABONE OLgoogle
A Milli Futbol Takımı, Euro 2016 elemelerine kötü bir başlangıç yaparak 3 maçta yalnızca bir puan toplarken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in Türkiye için rekor sayılan antrenörlük ücretine yönelik tartışmalar büyüyor.

ABD’de yaz kampı ve Brezilya’daki Dünya Kupası takibi gibi lüks harcamaların yanısıra Terim’in maliyeti giderek daha fazla şekilde futbolseverlerin gözüne batıyor. Terim ise yeşil sahada başarılı olamasa da finans alanındaki doğru tercihleriyle gelirini giderek artırıyor.

Milli duyguları sıkça dile getirmesine karşın, geçen sene imzaladığı sözleşmesinde Türk Lirası yerine euroyu tercih eden teknik adam bir yıl içinde kurlardaki artıştan önemli miktarda gelir sağladı.

KURDAN KAZANCI 1.2 MİLYON

Terim’in yıllık 3.5 milyon euro olan maaşı, Avrupa para biriminin sözleşmenin imzalandığı 2013 Ağustos ayından bu yana yakaladığı yükseliş trendiyle yalnızca kur sayesinde yüzde 13.7 arttı. Ağustos 2013’te 2.55 lira olan euro bir dönem 3 lirayı gördü. Bugünkü 2.90 düzeyindeki kurdan hesaplandığında Terim’in geliri 1 milyon 225 bin TL arttı.

Kur zammıyla birlikte yıllık ücreti, 8 milyon 925 bin TL’den, 10 milyon 150 bin TL’ye yükseldi. 5+2 yıllık sözleşme imzalayan Terim buna ek olarak beş yılın ardından görevde kalmayı sürdürürse euro bazında yüzde 5 zam alacak. Terim’in vergilerini de Futbol Federasyonu ödüyor.

KOVULURSA BÜYÜK TAZMİNAT ALACAK

Terim’in 5+2 yıllık mukavelesi sayesinde toplamda 24.8 milyon euro garanti kazancı bulunuyor. Öte yandan, Letonya karşısında aldığı bir puanın milyon eurolara karşılık geldiği Terim, eğer kovulursa diye ilk yıl için 15 milyon 839 bin lira tazminata anlaşmıştı.

Bu tazminat her geçen yıl için azalıyor. Terim’in sözleşmesinde başarıya odaklı yüksek primler de bulunuyor ancak takımın gösterdiği performans nedeniyle primleri değerlendirmeye almıyoruz. Gökhan Erkuş/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde