Futbolcular sahada işadamları locada konuşuyor

Futbolcular sahada işadamları locada konuşuyor

Şimdilerde iş dünyasının eş dost ağırlama mekânlarının başında stat locaları geliyor. İşte locası olanlar

Futbolcular sahada işadamları locada konuşuyor
16px
24px
17.04.2010 10:33
ABONE OLgoogle

İşadamları, dostlarıyla olan görüşmelerini önceleri yemeklerde ya da ofislerinde yapardı. Hafta içinde yoğunluk nedeniyle dostlara ayrılamayan vakitler, hafta sonlarında baş başa yenilen yemekle ya da özel ofislerindeki buluşmalarla telafi edilirdi.  
 
Şimdilerde iş dünyasının eş dost ağırlama mekânlarının başında stat locaları geliyor. Tutkunu olduğu takımı sahada izleme imkânı bulan patronlar aynı anda dostlarıyla da buluşuyor.

Ülker'in patronu Murat Ülker, gazetecilerin peşinden koştuğu iş adamlarının başında geliyor. Ancak gazetecilere konuşmayı pek sevmiyor. Tabii onunla görüşmenin bir yolu var. İyi bir Fenerbahçe taraftarı olan Murat Ülker, takımının İstanbul'daki maçlarını Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki 'loca'sından izliyor. Hem de dostlarıyla.

Bir fırsatını bulup 'loca'ya girmeyi başaran gazeteciler de Murat Ülker ile görüşme imkanı buluyor. Ülker gündemle alakalı görüşlerini bu gazetecilerle paylaşıyor. Son birkaç haftadır bazı gazetelerde Ülker'in demeci olarak çıkan haberler de bu 'loca'da konuşulanlar aslında.

Sadece Murat Ülker değil, birçok işadamının Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın stadlarında locaları var. Yoğun geçen bir hafta boyunca görüşme imkanı bulmayan, birbirlerini özleyen işadamları artık randevularını bu localarda veriyor. Hem maç seyrediliyor hem kahve içiliyor hem de iş görüşmeleri yapılıyor. Özellikle fanatikliği ile bilinen iş adamları için stat locaları hem hobi hem de eş dost ağırlama mekanı olmuş durumda. Hatta bazı iş adamları gazetecilere bile röportaj vermek için maç saatini seçiyor.

Kulüpler localardan büyük gelir elde ediyor

İş adamı ve firmaların son dönemde locaya olan ilgisi kulüplerin de ilgisini çekmiş durumda. Loca satışlarından büyük kazançlar elde eden kulüpler yeni stat projelerinde loca sayısını artırıyor. Şu an Ali Sami Yen Stadı'nda 33 locası bulunan Galatasaray, loca geliri en az olan kulüp. Ancak yapımı devam eden ve gelecek sezon Galatasaray'ın maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena Stadyumu'nda 157 adet loca bulunacak. İnönü Stadyumu'nda ise 47 loca var. Fenerbahçe'nin stadında ki toplam loca sayısı ise 100.

Gençken bilet kuyruğundaydı, şimdi locası var

Talip Emiroğlu: Maçları erkeklerin sosyal eğlencesi olarak gördüğünü belirten Talip Emiroğlu, gençlik döneminde arkadaşlarıyla bilet kuyruklarında bir araya geliyormuş. Maddi durumu kötüyken de maçlara gittiğini belirten Emiroğlu, o dönemde stada girebilmek için girilen kuyrukta arkadaşlarıyla okulla ilgili muhabbetler ettiğini söylüyor. Zamanla muhabbet edilen yerlerin de, konuların da değiştiğine dikkat çeken Emiroğlu, o bilet kuyruğundaki okul muhabbetlerinin yerini localardaki iş dünyasıyla ilgili konuların aldığını belirtiyor. Maçı bir teneffüs molası olarak gördüğünü anlatan ünlü iş adamı, "Bazı dostlarınızı evinizde ağırlarsınız bazılarını da böyle maçlarda. Burada çok farklı muhabbetler ediliyor. Ancak ben maç esnasında daha çok futbol konuşmayı seviyorum." diyor.

***

"Arkadaşlarla ancak locada görüşebiliyoruz"

Sinan Vardar: Beşiktaş'a bağlılığı ile bilinen Sinan Vardar, uzun zamandır locaya gidemediğini söylüyor. Genelde futbolun içindeki kişilerin loca kiraladığını ifade eden Vardar, 15 günde bir de olsa maç sırasında arkadaşlarıyla bir araya gelme fırsatı bulduğunu belirtiyor. İstanbul'un yoğunluğu nedeniyle sosyal hayata zaman ayıramadığını ifade eden Vardar, "Yorucu bir şehir. Bu yüzden gün içinde arkadaşlarınıza ve dostlarınıza gerektiği kadar vakit ayıramıyorsunuz. Ancak locada bir araya gelip gündelik olaylardan konuşuyoruz." diyor.

Şirketler misafirlerini ağırlamak için loca kiralıyor

Büyük firmaların birçoğu misafirlerini ağırlamak için loca kiralıyor. Kendi yöneticilerini de locada ağırlayan firmalar bazen ayın elamanı olarak seçtikleri kişilere ödül olarak burada maç izletiyor. Turkcell, Koç, Aras Cargo, Ülker ve İntercity Rent a Car gibi firmaların statlarda locaları bulunuyor. Bunun dışında bazı gazete ve futbol dergileri de bu lüks hizmetten faydalanıyor. Turkcell yetkilileri locayı daha çok üst düzey yöneticileri için kullanıyor.

Ayrıca dönem dönem düzenledikleri haftanın ve ayın elemanı kampanyasıyla, mağazalarında çalışan bir kişiyi ailesiyle veya tek başına locadan maç izlettiriyor. Böylece çalışanlarına tuttukları takımın maçını 1 kere de olsa lüks bir şekilde izleme fırsatı veriyor. Ülker locası ise fanatikliğiyle ünlü Murat Ülker için çok özel bir mekan. Basına demeç vermeyi sevmeyen Murat Ülker'in gazetelerde çıkan haberleri genelde maç sırasında söylediği şeylerden ibaret. Ayrıca Murat Bey yakın dostlarını Fenerbahçe maçına davet ederek locada ağırlıyor. Burada maç izlerken iş görüşmelerini de yapma fırsatı buluyor.
 
LOCA'sı olan bazı kurum ve iş adamları

Şükrü Saraçoğlu Stadı: Coca Cola, Akbank, Ferit Şahenk, Eyüp Kosif, Işık Eyigüngör, Aras Cargo, Florence Nightingale Hastanesi, Mustafa Koç, Ali Koç, Murat Ülker‚ Hamdi Akın‚ Alex, Doğuş Grubu ve Ülker Grubu

İnönü Stadı: Pepsi, Doğan Holding, Koray Demir, Finansbank, Ömer Sabancı, Erdoğan Demirören, Ali Balkaner, İnter City Rent a Car, Yemen Ekşioğlu, Talip Emiroğlu, Haluk Ulusoy, Zafer Yıldırım, Tamer Kıran ve Ülker Grubu

Ali Sami Yen Stadı: Adnan Öztürk, Yiğit Şardan, Turgay Kıran, Doğuş Grubu, Doğan, Transtürk, Park Holding, Avea, Ülker ve Turkcell.

Kazım Paynır/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde