Fuhuş çetesinden Rus kadın istedi 'dobroski' oldu

Fuhuş çetesinden Rus kadın istedi 'dobroski' oldu

Mehmet Ali Erbil, Tuna Kiremitçi, Ozan Doğulu gibi ünlülerin karıştığı fuhuşta ilginç detay.

Fuhuş çetesinden Rus kadın istedi 'dobroski' oldu
16px
24px
24.04.2010 15:15
ABONE OLgoogle

Şebeke kadınlara fiziki özelliklerine göre 'ince yüzük, kedi, çiçek' gibi kod isimler vermiş

İstanbul'da önceki gün düzenlenen operasyonda, Ukrayna, Rus ve Moldova uyruklu kadınları fuhuşa zorlayan çete çökertildi. 60'ı kadın, 11 kişi gözaltına alındı.

3 Rus patroniçe tarafından yönetilen çeteye ilişkin, 3.5 aylık teknik takibe ünlü simalar da takıldı. Sıkıntılı günler yaşayan Mehmet Ali Erbil boşandıktan sonra  1 kez kadın istemiş. Yazar Tuna Kiremitçi ile müzisyen Ozan Doğulu da sipariş veren isimler arasında.

Ünlü simalar verdiklere adreslere birden fazla kadın talep etmiş. Tanınmış İçmimar Rıfat B.'nin de bir kadınla yakalanıp gözaltına alındığı, ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öne sürüldü. 

GÖNDERİVER 18 AYAR OLSUN

Çetenin, fuhuş dışında 'müşteriyle görüşmeyi' yasakladığı kadınlara, 'yüzük, kedi, bileklik, bilezik' gibi kod isimler verdiği tespit edildi. Grup liderleri şifrelemeyi, elindeki kızın güzelliğine göre yapmış. Şebekeyi arayan müşteriler, güzel ve zayıf bir kadın için 'elinizde ince yüzük var mı'? diye sormuş. Kadınların yaşını belirtmek için de '18 ayar bilezik' şifresi kullanılmış.

AJANDA KABARIK

Çete liderlerinin baskın sırasında delil bırakmamak için 'SIM' kartları yok etmeye çalıştığı belirtildi. Ancak polis ekipleri, gruplara ait ajanda ve bilgisayarları ele geçirdi. Zanlılar, hangi kadının hangi müşteriye gittiğini, ne kadar para alındığını, gün gün kaydetmiş. Telefon görüşmelerine takılan başka ünlü simaların da olduğu, gerekirse ifadelerine başvurulacağı kaydedildi.

Levent Albayrak/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde