Fuat Tosyalı nasıl hatırlanmak istiyor?

Fuat Tosyalı nasıl hatırlanmak istiyor?

Geçtiğimiz aylarda babasını kaybeden Fuat Tosyalı, öldükten sonra nasıl hatırlanmak istediğini anlattı

Fuat Tosyalı nasıl hatırlanmak istiyor?
16px
24px
16.12.2010 13:29
ABONE OLgoogle

Türkiye'in 500 sanayi devi arasında yer alan demir ve çelik sektörünün önde gelen firmalarından Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 'Sanayicilikten çok hayırseverlikle anılmak istiyoruz.' dedi. Yatırımların doğru zamanda yapılması gerektiğini belirten Tosyalı, 'Doğru zamanda iş yapmak, her şeyin başıdır.' diye konuştu.

Sanayicilikten çok hayırseverlikle anılmak istediklerini de söyleyen işadamı Fuat Tosyalı hayırseverliğin kendileri için olmazsa olmaz kurallardan biri olduğunu kaydetti. Sevginin demiri bile eriteceğini anlatan Tosyalı, 'İşinizi sevgiyle keyifle ve severek yaptığınız zaman ürettiğiniz bir metal dahi olsa size gülümsediğini hissedersiniz.' dedi.

Hatay'ın Erzin ilçesinden gelen bir grup iş adamı Tosyalı Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesislerinde incelemelerde bulundu. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, aralarında İlçe kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Emniyet Müdürü Ali Fuat Bozkurt ve işadamlarından oluşan 60 kişilik bir guruba Tosyalı Holding'in kırk yılık serüvenini anlattı. İş yaşamına 1970 yılında kardeşleriyle birlikte babaları Şerif Tosyalı'nın yanında, teneke soba yaparak başladıklarını anlatan Fuat Tosyalı, çıraklık yaşamıyla birlikte 40 yıldır demir ve çelik sektörün içinde olduğunu söyledi.' Bu süre içinde ucu ucuna denk zamanlar da çok oldu, hatalı kararlar aldığımız dönemler de oldu. Çok şükür ki hepsinden gerekli dersleri aldık ve bir hatayı bir kez yaptık, aynı konuda aynı hatayı tekrar yapmadık. Bu hatalar ve tutumumuz bizi büyüttü.' diyen Fuat Tosyalı iş hayatları boyunca taklitten ve kıskançlıktan hep uzak durduklarını söyledi.

İşadamlarına önemli uyarılarda bulunan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı herkesin her işi yapamayacağını belirterek, 'Ben mesela mühendislik yapamam. Mühendis arkadaşlarımın yaptıkları ince matematik hesaplarını anlayamam. Ama bir ekip ruhu çalışma hayatında çok önemli. Her işletmenin tıpkı insanlar gibi bir ruhu var. Ekibinizin de tek vücut olup, çalışması çok önemli. İyi ekibin söylediklerine kulak verir, en iyilerle çalışmayı hedefleriz. Çalışma hayatında da her zaman insan hatası olabileceğini kabullenirim. Benim için bugüne kadar edindiğim en önemli tecrübe doğru ilişkiler kurmak ve bilinirlik. Ne kadar çok insanı bilirseniz, ne kadar çok insan da sizi bilirse, bu en büyük sermayeniz oluyor. Ben ve kardeşlerim 8- 9 yaşından bu yana iş diyalogları içindeyiz. babamız bize bu şansı verdi.' ifadelerini kullandı.

'HAYIRSEVERLİK YATIRIM BEKLEMEZ'

Sanayicilikten çok hayırseverlikle anılmak istediklerine de dikkat çeken Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, kendilerin için olmazsa olmaz kurallardan birinin de hayırseverlik olduğunu söyledi. Her sene bir eser ortaya koyduklarını kaydeden iş adamı Fuat Tosyalı, 'Bunun varlıkla, darlıkla ekonomiyle bir bağlantısını yok. Hayırseverlik yatırım beklemez. Hayırseverlik konusunda sonsuz bir yarış içindeyiz. İskenderun'a Tosyalı Sağlık Ocağı ve Fen Lisesi, kazandırdık. Osmaniye'ye Sosyal Bilimler Lisesi ve Kapalı Spor Salonu inşa ediyoruz. Yine İskenderun Denizciler Beldesi'nde kimsesiz çocuklarımız için Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri'ni 23 Nisan'a kadar tamamlayıp Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayacağız. Biz Allah'a çok şükür bütün bunları yaptıktan sonra çok büyük bir ilgiye mazhar oluyoruz. Bugüne kadar ülkemizin kanaat önderlerinden gelip ziyaret etmeyen kalmadı. Başbakanımızdan Cumhurbaşkanımıza kadar sizin bulunduğunuz koltukları şereflendirdiler. Bu yatırımımızdan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.' dedi.

Erzin'den gelen heyet adına konuşan İlçe Kaymakamı İskender Yönden ise iş adamı Fuat Tosyalı'nın yaptığı yatırımların binlerce insana ekmek kapısı olduğunu söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde