Fuat Avni yine bildi: Eskişehir'de polise operasyon

Fuat Avni yine bildi: Eskişehir'de polise operasyon

Eskişehir'de 'yasa dışı dinleme' iddiasıyla sabah saatlerinde farklı adreslere yapılan operasyonla 10 polisin gözaltına alındığı bildirildi.

Fuat Avni yine bildi: Eskişehir'de polise operasyon
16px
24px
01.03.2015 07:18
ABONE OLgoogle
Eskişehir'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, savcılığın talimatı ile sabah saat 06.00 sularında belirlenen polislerin evine eşzamanlı operasyon düzenledi.

Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Orhan Sancak yönetimindeki operasyonda, aralarında haklarındaki soruşturma sebebiyle açıkta olan ve halen aktif görevde olan istihbaratçı 10 polis gözaltına alındı. Eskişehir eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Aygün, eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık, Komiser Mustafa Ünal, Komiser Nureddin Külçü, Erdoğan Balaban, Kubilay Ercan, Musa Kahraman, bir süre önce Kastamonu’ya atanan ve şu an burada izinde olan Komiser Erkan Soydan ile ismi öğrenilemeyen iki polis yapılan eşzamanlı operasyon kapsamında gözaltına alındı.

'TEM KABUL ETMEDİ, OPERASYONU KOM ŞUBE YAPTI' İDDİASI

Sağlık kontrolünden geçirilen polisler, daha sonra Kütahya Yolu üzerindeki Aydıner Hizmet Binası'nda yer alan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada, Terörle Mücadele Şubesi'nin, dosyayı kabul etmediği için operasyonu KOM Şube’nin yaptığı ileri sürüldü.

Söz konusu polis ve müdürlerin gözaltına alınma gerekçesinin ise 'usulsüz dinleme' iddiaları olduğu belirtildi. Buna göre, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, söz konusu polisler hakkında, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgütü üye olmak. Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, özel hayatın, haberleşmenin gizliliğini ihlali, kişisel verilerin hukuk aykırı olarak kaydedilmesi, kamu araçların usulsüz olarak suçta kullanılması' iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verdiği öğrenildi. Gözaltına alınan polislerin evlerinde ise arama kararı olmadığı belirtildi. 

FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

Fuat Avni, bu sabah erken saatte başlayan operasyonu dün akşam yine Twitter'dan duyurmuştu. Fuat Avni, Twitter'da Eskişehir'de operasyon yapılacağını ve istihbaratçı polislerin gözaltına alınacağını yazmıştı.



ESKİŞEHİR VALİLİĞİ: 12 İLDE 28 POLİS HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Eskişehir Valiliği, bu sabah başlatılan Eskişehir merkezli polise yönelik operasyonun, 12 ilde yapıldığını, aralarında müdür, amirlerin de olduğu 28 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını, bir kişinin aranmasına devam edildiğini açıkladı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, 28.02.2015 günü Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulun örgüte üye olmak, örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, kamu araçlarının usulsüz olarak suçta kullanılması” iddiasıyla ilgili Eskişehir merkezli 12 ilde polise yönelik eş zamanlı operasyon yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, başta Eskişehir olmak üzere Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara ili olmak üzere 12 ilde eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda, bir 2. sınıf emniyet müdürü, iki 3. sınıf emniyet müdürü, bir 4. sınıf emniyet müdürü, iki emniyet amiri, bir başkomiser, üç  komiser yardımcısı, 19’u polis memuru olmak üzere toplam 28 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını, bir kişinin aranmasına devam edildiği vurgulandı.

İSTİHBARATÇILARA YÖNELİK OPERASYON

Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün’ün avukatı Turgay Balaban, gözaltı operasyonunun Eskişehir merkezli ve Eskişehir’de dinlenildiği iddia edilen 25-30 kişiye ilişkin bir dosya olduğunu söyledi. Operasyonu KOM Şube ekiplerinin yaptığını ancak ifadelerin hangi şubede alınacağını bilmediklerini, gözaltına alınanların Aydıner Hizmet binasında nezarethane olmadığı için Terörle Mücadele Şubesi’nin olduğu binaya götürüldüğünü belirten avukat Balaban, şu açıklamayı yaptı:

"Eskişehir İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün halen görevde bulunan ve açığa alınan polisleri hakkında örgüt üyeliğinden, örgüt kurmaktan, yasa dışı usulsüz dinleme iddialarıyla alakalı bu sabah saat altı buçukta bir operasyon başladı. Yaklaşık 17-20 kişi arasında emniyet mensubuna yönelik olduğu söyleniyor. Şehir dışından gözaltına alınacaklar da var. Bunların bir kısmı yakalama kararıyla gözaltına alındı. Bir kısmı çağrı ile gelmiş. İçeride sadece tutanak tutuldu. Gözaltına alınma nedeni söylenildi. Henüz ifadelerine başlanılmadı. İddialar örgüt kurmak, örgüt üyeliği, örgüt yöneticisi olmak, iftira ve usulsüz dinlemelerle alakalı. İşin garip tarafı bundan iki gün önce şehrimizde bonzai ile alakalı uyuşturucu operasyonu yapan görevi başındaki memurların bugün bir gün sonra operasyona maruz kalmaları. Görevi başındaki memurların ne yazık ki örgüt üyesi olmaktan haklarında işlem yapılıyor. Biz gözaltı işlemlerine itiraz edeceğiz. Gerekli hukuki yardımı müvekkillerimize sağlayacağız. "

DİYARBAKIR’DA 2 GÖZALTI

Usülsüz dinleme ve paralel yapı iddialarıyla ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri polis memurları A.V.’yi il merkezinde, N.B.yi ise, Dicle İlçesi’ndeki evlerinden bu sabah erken saatlerde gözaltına alındı. KOM Şube Müdürlüğü’nde işlemleri yapılan 2 polis memuru soruşturmanın yürütüldüğü Eskişehir’e götürüldü.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde