Fuat Avni sınırdaki 8 bankanın adını verdi

Fuat Avni sınırdaki 8 bankanın adını verdi

Twitter fenomeni Fuat Avni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar dönüşünde yaptığı banka operasyonu açıklamalarının ardından yine çok tartışılacak iddialar yazdı.

Fuat Avni sınırdaki 8 bankanın adını verdi
16px
24px
16.09.2014 15:02
ABONE OLgoogle
@fuatavnifuat, tüm baskılara ve hukuksuz işlemlere rağmen Bankasya'nın ayakta olduğunu belirtti ve batmak üzere olduğu için gözlem altında olan 8 bankanın isimlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hukuksuz tutumuna devam etmesi halinde iki bankanın adını daha vereceğini yazdı.

Erdoğan'ın Ağustos'ta Bankasya'nın adını vererek uçakta açıklamalar yaptığını hatırlatan @fuatavnifuat,  "Bankacılık kanununa göre bir bankayı itibarsızlaştırmak suçtur. Hukuku ayaklar altına almayı alışkanlık haline getirdiğinden bu akşam da Bankacılık Kanunları'nı çiğneyen açıklamalar yaptı." dedi. Daha önce BDDK'nın yakın takibe aldığı bankaları yazdığını belirten @fuatavnifuat, sorulan soru üzerine  'Başka banka yok' diyen Erdoğan'ı yalan konuşmakla suçladı.

@fuatavnifuat, "Herkesten sakladıkları halde dış yatırımcıdan saklayamadıkları ve gelecek yatırımların önünü tıkayan riskli bankalar şunlar." yazarak BDKK'nın takibindeki 8 bankanın ismini verdi. Twitter fenomeni Fuat Avni,, sekiz banka dışında iki bankanın daha BDKK takibinde olduğunu vurguladı. Diğer iki bankayı Erdoğan, ekonomi kurmayları ve BDDK'nın iyi bildiğini söyleyen  @fuatavnifuat, "Bundan sonraki hamlelerine göre onları da yazacağım." dedi.

İşte Fuat Avni'nin bankalarla ilgili o tweetleri:

1. Tüm baskılara ve hukuksuz işlemlere rağmen Bankasya'nın ayakta durması ...'ı delirtti.

2. ..., Ağustos'ta Bankasya'nın adını vererek uçakta açıklamalar yapmıştı. Bankacılık kanununa göre bir bankayı itibarsızlaştırmak suçtur.

3. ..., hukuku ayaklar altına almayı alışkanlık haline getirdiğinden bu akşam da Bankacılık Kanunları'nı çiğneyen açıklamalar yaptı.

4. BDDK'nın yakın takibe aldığı bankaları yazmıştım. .... sorulan soru üzerine soğukkanlı bir yalancı olarak 'Başka banka yok' dedi.

5. Herkesten sakladıkları halde dış yatırımcıdan saklayamadıkları ve gelecek yatırımların önünü tıkayan riskli bankalar şunlar.

6. ..., banka ismi verdiğine göre benim de vermemde beis yok. ...'ın kara kutusu ve bürokratlarının yönettiği ....Bank

7. ...'nun tüm şirketlerine ceza yağdıran ve .... batıracağına yemin eden ...'ın batırmak için özellikle uğraştığı ...

8. Bankacılık piyasasında 'Hakim ortaklara verdiği usülsüz kredilerle' meşhur ....

9. Bankacılığın duayeni olarak bilinen H.Ö'in bir türlü kar edemeyen bankası, ...

10. Muhasebe sistemindeki sıkıntıları ayyuka çıkmış, ...

11. Dünyanın en büyük bankalarından olmasına rağmen 'Denetimlerinde sıkıntı var' diye takibe alınan ve zor durumda kalan ...

12. Gezi olaylarında ... tarafından faiz lobisi olmakla suçlanan, ...

13. Diğer iki bankayı ..., ekonomi kurmayları ve BDDK iyi biliyor. Bundan sonraki hamlelerine göre onları da yazacağım.

14. Koltuğa oturup her istediğini alan, ekonomi batsa umrunda olmayan ve krizi hükümete taşere etmeye hazırlanan ..., rahat uyuyamayacak..
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde