Fuat Avni haberleriyle ilgili sıcak gelişme

Fuat Avni haberleriyle ilgili sıcak gelişme

'Fuat Avni' tweet'lerini haberleştirdiği için yargılanan T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın beraat etti.

Fuat Avni haberleriyle ilgili sıcak gelişme
16px
24px
02.07.2020 13:11
ABONE OLgoogle

T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın hakkında ‘Fuat Avni’ tweet’lerini haberleştirildiği gerekçesiyle açılan davanın ikinci duruşması bugün İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya ‘terör örgütüne üye olmaksızın yardım’ suçlamasıyla tutuksuz yargılanan ve 15 yıla kadar hapsi istenen Doğan Akın da katıldı. Savcı esas hakkında mütalaasında beraat kararı verilmesini istedi.

Doğan Akın, “Gazetecilik, herhangi bir hukuk devletinde kamuoyunun, siyasetin, parlamentonun, sosyal medyanın ve ana akım medyanın ana gündemi olan böyle bir konuya kayıtsız kalamaz” dedi.

“AÇIKLAMALARI DA HABER YAPTIK”

T24 sitesinde iki yıl içinde 108 Fuat Avni tweet’ini haberleştirdiklerini belirtken Akın, şunları söyledi: T24, Fuat Avni hesabını sorgulayan açıklama, görüş ve haberlere yer vermiş mi? Evet verdi. Üstelik bunu üç boyutta yaptı. İlk adımda Fuat Avni hesabını sorgulayan bütün açıklamalara -başta Başbakan ve hükümet üyeleri ve siyasi partiler olmak üzere- T24’te yer verildi.

Mahkeme, yüklenen suçun unsurlarının oluşmaması sebebiyle Doğan Akın’ın beraatine hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl temmuz ayında T24 ve Diken’in de aralarında bulunduğu birkaç haber sitesine, 2014-2016 yılları arasında “Fuat Avni” mahlasıyla kullanılan Twitter hesabından yapılan bazı paylaşımları haber yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde