Fuat Avni: Erdoğan'ın uçağı için saatlerce beklenecek

Fuat Avni: Erdoğan'ın uçağı için saatlerce beklenecek

Twitter'da yazdıklarıyla fenomen haline gelen Fuat Avni, bu sefer de Esenboğa Havalimanı ile ilgili iddialarla gündemde.

Fuat Avni: Erdoğan'ın uçağı için saatlerce beklenecek
16px
24px
31.10.2014 16:53
ABONE OLgoogle
17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından Twitter'da yazdıklarıyla fenomen haline gelen Fuat Avni, bu sefer de Esenboğa Havalimanı ile ilgili iddialarla gündemde.

Hükümetin içinden yazdıklarıyla bilinen Fuat Avni bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağıyla ilgili iddiaları gündeme getirdi. Esenboğa'da aletli iniş sistemlerinin (ILS), 2012 yılında CAT 3 seviyesine yükseltildiği hatırlatan Fuat Avni, bu sistem sayesinde uçakların görüş mesafesinin sıfıra yaklaştığı olumsuz hava şartlarında dahi iniş yapabildiğini, yere indikten sonra da park yerine kadar otomatik olarak yönlendirildiğini belirtti.

Sistemin yüksek maliyeti sebebiyle sadece Esenboğa ve Atatürk Havalimanı'nda bulunduğuna dikkat çeken Fuat Avni, sözü Erdoğan'ın 436 milyon TL'ye mal olan yeni uçağına getiridi.

"SORUNSUZ ÇALIŞAN SİSTEM ÇÖPE ATILDI"

TC-TURK isimli uçağın eski hangara sığmaması nedeniyle, Esenboğa'da Başbakanlık'a tahsis edilen yeni bir hangar kurulduğunu iddia eden Fuat Avni, "Tiran’ın yeni uçağı için yapılan hangar uçakların sinyal almasını engelliyor diye sorunsuz çalışan, maliyeti yüksek sistem çöpe atıldı" ifadelerini kullandı.

"ESENBOĞA YOLCULARI SAATLERCE BEKLEMEYE KATLANACAK"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin 23 Eylül'de yayınladığı notayla, "ILS sinyalleri yeterli olmadığı için" CAT 3 sistemini CAT 2’ye düşürdüğünü öne süren Fuat Avni, "Tiran’ın keyfi olsun diye sisin eksik olmadığı Esenboğa yolcuları, geciken seferlere ve saatlerce beklemeye katlanacak" ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde