Fransızlardan Manas-Günak'a kötü haber

Fransızlardan Manas-Günak'a kötü haber

Türk iş adamı Manas'ın Fransız otomobil karoser üreticisi Heuliez'ı teklifine kötü haber

Fransızlardan Manas-Günak'a kötü haber
16px
24px
01.04.2010 11:06
ABONE OLgoogle

Fransa Sanayi Bakanı Christian Estrosi, Türk iş adamı Alphan Manas'ın Fransız otomobil karoser üreticisi Heuliez'in yüzde 15'ini satın almak için yaptığı teklifi yetersiz bulduklarını söyledi.
     Fransız basınına konuşan Estrosi, hükümetin, verilen diğer teklifleri de ciddi bir şekilde değerlendirdiğini ifade etti. 

     Alman, Amerikalı ve Fransız şirketlerinin de projeyle ilgilendiğini belirten Fransız bakan, ''Heuliez'in geleceğini garanti altına alacak şirketin seçimi konusundaki çalışmalarını titizlikle sürdüğünü'' söyledi.
     Bu arada, Heuliez yöneticileri de, Manas'ın yaptığı önerinin, şirketin Fransa'daki faaliyetlerini sürdürmesi konusunda garanti getirmediğini belirtirken, sendika temsilcileri ciddi bulmadıklarını savundukları teklifin kabul edilemez olduğunu bildirdiler. 

     Devlet ve bölgesel yönetim de, yaptıkları ve yapacakları maddi katkılardan dolayı Heuliez'in geleceği ile yakından ilgileniyor.
     Fransa'nın batısındaki Poitou-Charentes bölgesindeki Heluiez fabrikasında yaklaşık 600 işçi çalışıyor.
     Bölge meclisi, önceki yıllarda şirkete 5 milyon avro maddi yardımda bulunmuştu. Geçen yıl kurulan devlete bağlı Stratejik Yatırımlar Ajansı'nın ise şirkete 10 milyon avro yardım yapması gündemde.
     Fransız Haber Ajansı, Manas'ın, ''İnci Akü'' ve ''B Plas'' isimli Türk şirketleriyle birlikte Heuliez'in yüzde 15'ini satın almak için teklifte bulunduğunu duyurmuştu. 
     
     ROYAL'DEN HÜKÜMETE SUÇLAMA

     Fransız Gazetesi Liberation'da yer alan habere göre, Sosyalist Parti'nin (PS) Poitou-Charentes bölgesi başkanı Segolene Royal, konuya ilişkin Canal +'ya yaptığı açıklamada, sanayicilere Heuliez'i kurtarma çağrısında bulunarak, hükümeti, Heuliez sorununa çözüm üretmemek konusunda eleştirdi. Royal, Fransa Sanayi Bakanı Christian Estrosi'yi de şirketin çalışanlarını önemsememekle suçladı.
     Royal, seçimden önceki gerçeğin seçimden sonra gerçek olmadığını belirterek, Estrosi'nin sözde bir Türk yatırımcı ile soruna mucizevi bir çözüm bulduğunu ancak, seçimden sonra çözümün kabul edilebilir olmadığını söylemeyi beklediğini ifade etti.
     Sorunu konuşmaktan vazgeçmeyeceğini dile getiren Royal, yarın Heuliez'in çalışanlarıyla bir araya geleceğini ve sektörde çalışan sanayicilere çağrıda bulunacaklarını anlattı.
     Le Point'daki habere göre ise Estrosi, Radio Classique'e yaptığı açıklamada, Royal'in açıklamalarıyla Heuliez'le ilgilenen yatırımcıların cesaretini kırdığını, korku ve endişe yaratmaya çalıştığını söyledi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde