Fransızlar TAV için teklif veriyor

Fransızlar TAV için teklif veriyor

Fransız inşaat şirketi Vinci, TAV Havalimanları'nın yüzde 40 hissesinin satışı için önümüzdeki günlerde teklif vereceğini belirtti

Fransızlar TAV için teklif veriyor
16px
24px
29.02.2012 11:39
ABONE OLgoogle

Fransız Vinci, TAV'ın azınlık hisseleri için önümüzdeki günlerde teklifini vereceğini açıkladı.

Akfen Holding ve Tepe İnşaat'ın TAV Havalimanları Holding'deki hisselerinin bir bölümünün satışı için Carlyle Group ile birlikte hareket eden Qatar Investment Authority de ilgileniyor.

TAV'ın yaklaşık yüzde 40 hissesinin satışı planlanıyor. İşlem sonuçlanırsa, Tepe İnşaat ve Akfen Holding'in payları yüzde 8'er olacak, Sera Yapı Endüstri de yüzde 4'lük payını koruyacak.

Tepe İnşaat ve Akfen Holding'in sahibi bulundukları TAV Havalimanları Holding ve TAV Yatırım Holding hisseleri ile ilgili her türlü stratejik alternatifin tespiti ve değerlendirmesi amacıyla, Eylül ayı sonunda yatırım bankası Credit Suisse ile yetkilendirme sözleşmesi imzalamıştı.

TAV Havalimanları Holding'de, Tepe İnşaat'ın yüzde 26.06, Akfen Holding'in yüzde 26.12, Sera Yapı Endüstri'nin ise yüzde 4.03 hissesi bulunuyor. Şirketin halka açık kısmı yüzde 40.28 iken halka açık olmayan hisse payı yüzde 3.52 seviyesinde bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde