Fransa'dan "özür" geldi: Çirkin gösteriyi yapan meçhul

Fransa'dan "özür" geldi: Çirkin gösteriyi yapan meçhul

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fransa'da moda fuarında yaşanan olayla ilgili, "Bize bununla ilgili özür mektubu geldi" dedi. Gösteriyi kimin yaptığı ise bulunamadı..

Fransa'dan "özür" geldi: Çirkin gösteriyi yapan meçhul
16px
24px
07.07.2014 12:28
ABONE OLgoogle
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fransa'da Who’s Next moda fuarında yaşanan olayla ilgili, "Evvelsi gün bize bununla ilgili özür mektubu geldi. Haberlerinin olmadığını ve gösterinin kendilerine sunulan programda olmadığını söylediler" dedi.

Zeybekci, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde Fransa'daki Moda Fuarında yaşanan olay hakkında bilgi verdi.

Zeybekci, şunları kaydetti:

"Türkiye'den fuara yaklaşık 50 firmamız katıldı. Stant kapandıktan sonra, fuar alanında kontrolsüz ve bizim tasvip etmediğimiz bir şekilde, birilerine Türkiye ile ilgili bir aktivite düzenlenmesi sağlanıyor. Burada bizim milli ve manevi değerlerimize yapılan saldırıya en şiddetli şekilde tepki koyduk. Bunun hesabını soracağımızı söyledik. Evvelsi gün bize bununla ilgili özür mektubu geldi. Haberlerinin olmadığını ve gösterinin kendilerine sunulan programda olmadığını söylediler."

Zeybekci, gereği yerine getirilip, sorumlular hakkında hukuki sonuç alıcı eylemleri görene kadar tepkilerini sürdüreceklerini belirttiklerini anımsatarak, "Dün akşam üzeri, sorumlular hakkında dava açtıklarını bildiren yazıyı aldık. Bugün Fransa'nın ilgili şahsı, büyükelçimizle beraber, katılımcı şirketlerimizi ziyaret edip, duydukları üzüntüyü dile getirdi ve ikinci özür de dilenmiş oldu. Bu konunun takipçisiyiz" ifadesini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde