Frankfurt'u karıştıran neden bulundu

Frankfurt'u karıştıran neden bulundu

Almanya'nın Frankfurt Havalimanı'nda güvenlik bariyerini aşarak ortadan kaybolan bir yolcu sebebiyle havaalanının 1. Terminalinde bulunan 7000' yakın yolcu tahliye edilmişti.

Frankfurt'u karıştıran neden bulundu
16px
24px
31.08.2016 17:24
ABONE OLgoogle
Almanya'nın BILD gazetesinin aktardığına göre, Almanya'nın Frankfurt Hava Limanı'nda bir yolcu, havaalanı güvenliğinin kontrolleri sırasında güvenlik dedektörünün sinyal vermesi üzerine çantasıyla birlikte güvenliği aşarak ortadan kayboldu. Konuyla ilgili yapılan ilk açıklamalarda, yolcunun güvenlik bariyerini kasıtlı olarak aşıp aşmadığının bilinmediği ifade edildi. Durumdan şüphelenen havaalanı polisi bunun üzerine havalimanının 1. Terminalinde bulunan 7000'e yakın yolcuyu tahliye etti. .

"Havalimanındaki alarm durumuna yanlış anlaşılma sebep oldu"

Federal Polis sözcüsü, 'güvenlik bariyerini aşan yolcunun üzerinde herhangi yasaklı bir madde olup olmadığının bilinmediğini ve söz konusu kişinin gözaltında olmadığını' açıklamıştı. Reuters'a konuşan başka bir Almanya Federal Polisi sözcüsü ise 'havaalanı kısmi olarak tahliye edildikten sonra şüpheli hiçbir şeyin bulunamadığını ve konuyla ilgili bir kişinin sorgulandığını' belirtmişti.

Bild gazetesinin aktardığına göre, Frankfurt Havaalanında oluşan alarm durumuna bir yanlış anlaşılma sebep oldu. Gazete, 'İstanbul'dan gelen Frankfurt aktarmalı bir yolcunun güvenlik kontrollerinin bittiğini sanarak alandan ayrıldığını ve bunun üzerine güvenlik güçlerinin alarma geçtiğini' duyurdu.

"Yolcular tekrar güvenlik kontrolünden geçirilecek"

Frankfurt Havalimanı'nın resmi Twitter hesabından yapılan ilk açıklama şu şekildeydi:

"Frankfurt Havaalanında bugün bir yolcu güvenlik kontrolleri tamamlanmadan güvenlik alanına giriş yapmıştır. Bu sebeple, Almanya Federal Polisi, engelleyici bir önlem olarak havaalanının 1. terminalini tahliye etmiştir. Yolcular kalkıştan önce yeniden güvenlik kontrolünden geçirilecektir."

Almanya Federal Polisi: Herhangi bir bomba tehdidi yok

Almanya Federal Polisi de resmi Twitter hesabından bir açıklama yaparak, 'tahliyenin her ihtimale karşı gerçekleştirildiğini ve herhangi bir bomba tehdidi olmadığını' ifade etmişti.
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde