Fox TV'ye verilen cezanın bir sonraki adımı lisans iptali

Fox TV'ye verilen cezanın bir sonraki adımı lisans iptali

RTÜK 'Yayın hizmetleri, Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz' hükmünden ceza verdi. Bunun bir sonraki adımı lisans iptali

Fox TV'ye verilen cezanın bir sonraki adımı lisans iptali
16px
24px
20.04.2020 05:47
ABONE OLgoogle

Karar Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Fox Tv'nin reytinglerde her gün birinci çıkan Fatih Portakal'ın sunduğu Fox Haber'e, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) haberleri nedeniyle verilen üç kez yayın durdurma ve en üst limitten cezaya ilişkin olarak, "Cezanın gerekçeleri, Fox Haber’i sunan Fatih Portakal'ın “CHP'li belediyelerin yardımlarının engellenmesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın siyasallaşması ve hükümetin açıkladığı ekonomik paketi eleştirdiği yorumlar ve hafta sonu haberlerinde verilen bir ekmek kuyruğunda kavga haberi. RTÜK'ten FOX TV kararı: Ana habere 3 kez durdurma cezası

RTÜK 'Yayın hizmetleri, Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz' hükmünden ceza verdi. Bunun bir sonraki adımı lisans iptali." ifadelerini kullandı.

Yıldıray Oğur, medyanın fişini çıkmak için mahkeme kararları beklemeye gerek olmadığını da belirterek, independentturkish.com'un BTK tarafından, erişin engeli getirildiğini ancak mahkeme kararının bir gün sonra ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

Yazının tamamı için tıklayın...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde