Fox Ana Haber'e ve Halk Arenası'na yayın yasağı geldi

Fox Ana Haber'e ve Halk Arenası'na yayın yasağı geldi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisini çeken Metin Akpınar’ın ve Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal’ın sözleri nedeniyle HALK TV ve FOX TV’ye ağır cezalar verdi...

Fox Ana Haber'e ve Halk Arenası'na yayın yasağı geldi
16px
24px
26.12.2018 23:17
ABONE OLgoogle

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisini çeken Metin Akpınar’ın ve Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal’ın sözleri nedeniyle HALK TV ve FOX TV’ye ağır cezalar verdi.

HALK TV’ye 80 bin liraya denk gelen yüzde 5’lik para cezası ve Halk Arenası programına da 5 kez yayın durdurma cezası verilirken, FOX TV’ye de 1 ay önceki reklam gelirinden yaklaşık 1 milyon liraya denk gelen yüzde 3’lük para cezası ve 3 kez yayın durdurma cezası verildi. Bu kararla birlikte Fox Ana Haber de 3 gün hiç yayınlanmayacak.

UĞUR DÜNDAR'DAN CEZALARA SERT TEPKİ

Usta gazeteci Uğur Dündar, RTÜK'ün, Halk TV'ye, Halk Arenası'na ve Fox TV'ye verdiği cezalarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dündar ilk mesajında, "Halk Arenası'na 5 hafta yayın durdurma, Halk Tv'ye 80 bin TL para cezası!.. FOX Tv'ye 3 gün haber durdurma, 1 milyon TL'ye yakın para cezası!.. İLERİ DEMOKRASİ BÖYLE BİR ŞEY!.." ifadelerini kullanırken, ikinci mesajında ise,"Ben eksik yazmışım! 3 hafta program durdurma ve 80 bin TL para cezası da Yılmaz Özdil'in konuk olduğu programa vermişler! BÖYLECE YEREL SEÇİMLERİ BULDUK DEMEKTİR!.." şeklinde yazdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde