Four Seasons’a Danıştay freni

Four Seasons’a Danıştay freni

Danıştay, Four Seasons Oteli bahçesinde ek otel inşaatının durdurulması karar verdi

Four Seasons’a Danıştay freni
16px
24px
29.04.2008 09:10
ABONE OLgoogle

DANIŞTAY 6'ncı Dairesi, Four Seasons Oteli bahçesinde ek otel inşaatları yapılmasının temelini oluşturan plan tadilatı için yürütmenin durdurulması kararı verdi. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nden, kararla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Plan tadilatı ile 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Tarihi Yarımada koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planlarında 'arkeolojik park ve sergi alanı' gösterilmiş olan alan (eski Sultanahmet Cezaevi'nin, yeni Four Seasons Oteli'nin bulunduğu ada), 'Arkeolojik park, turizm ve kültür alanı'na dönüştürülmüştü. Bu plan tadilatının iptali talebiyle açmış olduğumuz davada, Danıştay 6. Dairesi, 'anılan parseller üzerindeki eski Sultanahmet Cezaevi ve Tevkifevi yeni Four Seasons Oteli bahçesindeki arkeolojik park ve kazı alanına ek otel inşaatları yapılmasının temelini oluşturan ve toprak altındaki Roma-Bizans-Osmanlı kültür mirasını yok sayan, ulusal-uluslararası koruma hukukuyla bağdaşmayan ve kamu yararı kavramıyla örtüşmeyen söz konusu kullanım kararı ile bu kullanımı detaylandıran plan notlarında hukuka uyarlık görülmemiştir' diyerek, söz konusu plan tadilatı için 'yürütmenin durdurulması' kararı almıştır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde