Formula 1’de mecburen İstanbul Park!

Formula 1’de mecburen İstanbul Park!

Formula 1 yönetimi, Türkiye Grand Prix'sini açıklamaya hazırlanıyor. Amerika ve Asya kıtasının yer almadığı, Avrupa'ya sıkışan takvimde İstanbul Park; 15 Kasım'da kapılarını açacak.

Formula 1’de mecburen İstanbul Park!
16px
24px
24.08.2020 04:22
ABONE OLgoogle

Formula 1 İstanbul umudu arttı.

Yayıncı kuruluşların ödeme için ‘15 yarış’ şartını koştuğu Formula 1 CEO’su Carey, Türkiye GP’sini 2020 takvimine ekleyerek para kaybetmemiş olacak. Ticari haklar yüzünden zor durumda kalan Formula 1 yönetimi, İstanbul için kepenk kaldırdı.

Koronavirüsü pandemisi nedeniyle takviminde köklü değişiklikler yapmak zorunda kalan Formula 1 yönetimi, Türkiye Grand Prix'sini açıklamaya hazırlanıyor. Amerika ve Asya kıtasının yer almadığı, Avrupa'ya sıkışan takvimde İstanbul Park; 15 Kasım'da kapılarını açacak.

Türkiye ile birlikte takvimdeki toplam yarış sayısı 15 olacak. Böylece Formula 1 yönetimi, TV yayıncılarının ödemeyi taahhüt ettiği parayı alabilecek. Yayıncı kuruluşlar, Formula 1 yönetimine ‘15 yarış' şartı koşmuştu.

TİCARİ nedenler yüzünden takvime alınan Türkiye GP'si ile 15 yarış hedefine ulaşmış olacak.

Formula 1 CEO'su Chase Carey'nin, Bahreynli yetkililer ile 29 Kasım ve 6 Aralık'ta iki yarış için görüştüğü, Abu Dhabi GP'sini 13 Aralık'a kaydırmayı planladığı belirtiliyor.

İstanbul Park, son kez 2011'de F1'e ev sahipliği yapmıştı. Carey, Nisan 2017'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüş ancak yarış, takvime alınmamıştı.

İstanbul Park pisti, 2013'ten bu yana Vural Ak'ın patronu olduğu InterCity tarafından yönetiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde