Formula 1'de ilk yarış Raikkonen'in

Formula 1'de ilk yarış Raikkonen'in

Formula 1 2007 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'si, Ferrari takımının Fin sürücüsü Kimi Raikkonen'in galibiyetiyle sona erdi.

Formula 1'de ilk yarış Raikkonen'in
16px
24px
18.03.2007 19:48
ABONE OLgoogle

      Albert Park pistinde koşulan yarış, beklendiği gibi, Ferrari ve McLaren Mercedes takımlarının üstünlüğüyle geçti.
      Yarışın startında, McLaren Mercedes takımı sürücüsü Fernando Alonso, 2. sıradaki yerini koruyamadı ve takım arkadaşı Hamilton ile BMW sürücüsü Nick Heidfeld'in gerisinde kaldı.
      Yarışa iyi bir başlangıç yapan Kimi Raikkonen, 9. turda arkasındaki sürücü ile farkı 7 saniyeye çıkardı.
      11. turda, Spyker sürücüsü C. Albers aracının kontrolünü kaybedip, duvara çarparak yarış dışı kaldı. Yarışa en arka sıradan başlayan Ferrari sürücüsü Felipe
      Massa, 15. sıraya kadar yükseldiği 11. turdan itibaren Honda pilotları Barichello ve Button'ın arkasına yerleşti, ancak uzun süre bu pilotları geçemeyerek, büyük zaman kaybetti. Yarışı 2. sırada sürdüren Nick Heidfeld, 15. turda ilk pitstop yapan sürücü oldu.
      Yarışın lideri Raikkonen, 19. turda, takipçisi Hamilton'ın 15 saniye önünde pitstop yaptı, yarışa 4. sırada geri döndü. Her iki McLaren Mercedes pilotu da 23. turda pitstop yaptı. Pitlerin sonrasında Lewis Hamilton takım arkadaşı Fernando Alonso'nun önüne geçti. Böylece, Kimi Raikkonen liderliği tekrar kazanırken, BMW pilotu Heidfeld pit stoplar sonrasında 3 sıra birden kaybetmiş oldu.
      30. turda pitstop yapan Ferrari pilotu Massa, yarışa 11. sırada döndü. Massa'nın pitinin hemen ardından, Honda pilotu Jenson Button pit alanında hız sınırını aştığı için pitten geçme cezası aldı ve Honda takımı için oldukça sıkıntılı geçen hafta sonu, hayal kırıklığına dönüştü.
      31. turda Torro Rosso pilotu Scott Speed lastiklerinden kaynaklanan bir sorun sebebi ile pistten çıkarak, yarış dışı kaldı.
      Lider Raikkonen, 32. turda, 2. sıradaki Hamilton ile arasındaki farkı 17 saniyeye çıkartarak, Ferrari'nin sezona ne kadar iyi hazırlanmış olduğunu gösterdi.
      En geç pitstop yapan sürücü olan Williams'tan Alexander Wurz, 34. turda pite girdi.
      Yarışa ilk 5 sırada 2 sürücüyle başlayan BMW takımı için de işler pek bekledikleri gibi gitmedi.
      BMW takımı sürücüsü Kubica, yarışın 37. turunda yavaşladı ve ardından garajına dönerek yarıştan çekildi.
      Birinci sırada yarışı sürdüren Kimi Raikkonen, 38. turda takım arkadaşı Felipe Massa'ya tur bindirdi.
      Renault takımı pilotu Kovalainen, aracını kontrol etmekte oldukça zorlanıyordu. 41 turda Fin sürücü spin attı, ancak aracının kontrolünü tekrar kazanarak yarışa devam edebildi.
      42. turda Kimi Raikkonen, 43 ve 45. turlarda da McLaren Pilotları pitstop yaptılar. Pitstopların ardından, McLaren'ın İspanyol sürücüsü Alonso, takım
      arkadaşı Hamilton'ı geride bırakarak, 2. sıraya yükseldi.
      50. tura kadar oldukça olaysız geçen Grand Prix, bu turda Red Bull pilotu Coulthard ve Williams pilotu Wurz'un kazasıyla hareketlendi.
      Wurz'u geçmek için bir virajın oldukça içinde atak yapan Coulthard'ın aracı, Wurz'un Williams'ı ile temas ederek havalandı ve Williams'ın üzerinden kum havuzuna (kırık süspansiyonla) iniş yaptı.
      Her iki sürücü de kazadan yara almadan kurtulurken, Coulthard kum havuzunda kaldı, Wurz ise aracını yoldan çekip, bir güvenlik cebine park etti.
      Yarışın son turları Renault pilotu Fisichella ile Ferrari'den Massa'nın 5.lik mücadelesine sahne oldu, ancak Felipe, Renault sürücüsünü geçemedi ve yarışı 6. sırada tamamladı.
      Ferrari takımına ve aracına çok iyi uyum sağlamış olduğu görülen Kimi Raikkonen, sezona oldukça iyi bir başlangıç yapmış oldu.
      Ferrari'nin en büyük rakibi olarak görülen McLaren takımı da 2007 sezonu için iddialı bir görünüm sergiledi. Fernando Alonso 2. sırayı alırken, çaylak sürücü Lewis Hamilton çok başarılı bir pilotaj ile 3. sırada yarışı tamamladı ve McLaren'ın gelecek için çok iyi bir yatırım yaptığını gösterdi.
      BMW'den Nick Heidfeld 4. olurken, Renault'dan Fisichella 5., Ferrari'den Massa 6., Williams'dan Rosberg 7. ve Toyota'dan Ralf Schumacher 8. sırada finiş çizgisini geçtiler.

Sıra Sürücü Takım Tur Süre Puan
1 Kimi Räikkönen Ferrari 58 Kazanan  10
2 Fernando Alonso McLaren-Mercedes 58 +7.2 sn  8
3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 58 +18.5 sn  6
4 Nick Heidfeld  BMW 58 +38.7 sn  5
5 Giancarlo Fisichella Renault 58 +66.4 sn  4
6 Felipe Massa  Ferrari 58 +66.8 sn  3
7 Nico Rosberg  Williams-Toyota 57 +1 Tur 2
8 Ralf Schumacher  Toyota 57 +1 Tur 1
9 Jarno Trulli  Toyota 57 +1 Tur
10 Heikki Kovalainen Renault 57 +1 Tur
11 Rubens Barrichello Honda 57 +1 Tur
12 Takuma Sato  Super Aguri-Honda 57 +1 Tur
13 Mark Webber  Red Bull-Renault 57 +1 Tur
14 Vitantonio  Liuzzi STR-Ferrari 57 +1 Tur
15 Jenson Button  Honda 57 +1 Tur
16 Anthony Davidson Super Aguri-Honda 56 +2 Tur
17 Adrian Sutil  Spyker-Ferrari 56 +2 Tur
Y.D. Alexander Wurz  Williams-Toyota 48 +10 Tur
Y.D. David Coulthard Red Bull-Renault 48 +10 Tur
Y.D. Robert Kubica BMW 36 +22 Tur
Y.D. Scott Speed STR-Ferrari 28 +30 Tur
Y.D. Christijan Albers Spyker-Ferrari 10 +48 Tur
      2007 sezonunun 2. yarışı olan Malezya Grand Prix'si, 8 Nisan'da koşulacak.
     

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde