Formula 1'de 2007 sezonu başlıyor

Formula 1'de 2007 sezonu başlıyor

Formula 1'de, hafta sonunda Avustralya'da başlayacak 2007 sezonunda 11 takım, 22 pilot şampiyonluk için kıyasıya mücadele edecek.

Formula 1'de 2007 sezonu başlıyor
16px
24px
15.03.2007 10:25
ABONE OLgoogle

17 yarışın yapılacağı 2007 sezonunda, son iki yılın şampiyonu İspanyol Fernando Alonso yine favoriler arasında yer alıyor.

Geçen yıl Renault takımında yarışan Alonso, bu sezon ise transfer olduğu Mc Laren Mercedes adına mücadele edecek. Geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan ve Formula 1'i bırakan efsane pilot Alman Michael Schumacher'in yerine Ferrari'de, Mc Laren Mercedes'in geçen seneki pilotu Finlandiyali Kimi Raikkonen yarışacak.

TAKIMLAR VE PİLOTLAR

Formula 1'de 2007 sezonunda mücadele edecek takımlar ve pilotlar şöyle: Mc Laren Mercedes: Fernando Alonso (İspanya)-Lewis Hamilton (İngiltere) Renault: Giancarlo Fisichella (İtalya)-Heikki Kovalainen (Finlandiya) Ferrari: Felipe Massa (Brezilya)-Kimi Raikkonen (Finlandiya) Honda: Jenson Button (İngiltere)-Rubens Barichello (Brezilya) BMW Sauber: Nick Heidfeld (Almanya)-Robert Kubica (Polonya) Toyota: Ralf Schumacher (Almanya)-Jarno Trulli (İtalya) Red Bull: David Coulthard (İskoçya)-Mark Webber (Avustralya) Williams: Nico Rosberg (Almanya)-Alexander Wurz (Avusturya) Toro Rosso: Vitantonio Liuzzi (İtalya)-Scott Speed (ABD) Spyker: Christijan Albers (Hollanda)-Adrian Sutil (Almanya) Super Aguri: Takuma Sato (Japonya)-Anthony Davidson (İngiltere)

EN ÇOK ALMAN SÜRÜCÜ VAR

Formula 1'e bu sezon katılan pilotlar içinde Almanya 4 pilotla başı çekiyor. Alman pilotların ardından, 3'er İngiliz ve İtalyan, 2'şer de Brezilyalı ve Finlandiyalı pilot mücadele edecek. Ayrıca F1'de bu sezon 1'er İspanyol, Polonyalı, İskoç, Avustralyalı, Avusturyalı, ABD'li, Hollandalı ve Japon pilot da yer alacak.

EN GENCİ ROSBERG, EN YAŞLISI COULTHARD

Formula 1'de mücadele edecek pilotlar arasında en genci Alman Nico Rosberg, en yaşlısı ise İskoç David Coulthard oldu. Williams takımı adına yarışacak olan 27 Haziran 1985 doğumlu Rosberg, 22 yaşıyla en genç pilot unvanını elde ederken, 27 Mart 1971 doğumlu Red Bull pilotu David Coulthard ise 36 yaşıyla, bu sezon mücadele edecek 22 pilot içindeki en yaşlı ünvanını aldı. Bu sezon ilk kez Formula 1'de yarışacak olan Renault pilotu 22 yaşındaki Lewis Hamilton ise, 5.5 aylık bir farkla Rosberg'in ardından en genç ikinci pilot oldu.

EN KISASI DAVIDSON, EN UZUNU WURZ

22 pilot içindeki en kısa olanı Super Aguri adına yarışacak olan İngiliz Anthony Davidson olurken, en uzun pilot ise Williams adına yarışacak Avusturyalı Alexander Wurz. Davidson, 1.62'lik boyuyla 22 pilot içindeki en kısa, Wurz ise 1.86'lik boyuyla en uzun pilot oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde