Ford Otosan’dan tehdit: İşbaşı yapmayan işten atılacak

Ford Otosan’dan tehdit: İşbaşı yapmayan işten atılacak

Bursa’daki Renault ve Tofaş fabrikalarında başladıktan sonra bazı otomotiv ve metal sektöründeki firmalara da yansıyan işçi eyleminin sıçradığı Ford Otosan Gölcük ve Yeniköy Fabrikaları’nda önemli bir gelişme yaşandı.

Ford Otosan’dan tehdit: İşbaşı yapmayan işten atılacak
16px
24px
26.05.2015 04:29
ABONE OLgoogle
Fabrikada normal üretim sürmesine rağmen kritik noktalardaki personel sıkıntısı nedeniyle aksamalar meydana geldiği kaydedildi. Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nın önünde bugün de sayıları 300’ü aşan işçi işbaşı yapmayarak bekleyişlerini sürdürdü. Bunun üzerine Ford Otosan yönetimi bugün bir duyuru yayınladı.

‘İYİ NİYET GÖSTERGESİ NET 1.000 TL’

Duyuruda, eylemlerin şirketin geleceğine, itibarına ve birliktelik ruhuna, markaya, Türkiye’nin uluslararası rekabet gücüne, ihracata ve çalışanlara zarar verecek seviyeye geldiği belirtildi. Makul bir mazeret bildirmeden halen işbaşı yapmayanların da işlerinin başına dönmesini, aksi takdirde İş Kanunu gereği iş akitlerinin feshi konusunda prosedür başlatılacağını bildirdi.

‘Değerli çalışma arkadaşlarım’ diye başlayan ve gelen talep üzerine görüşme yapıldığı belirtilerek bulunulan öneriler şöyle sıralandı:

– Üretimin başında olacak ve işine sahip çıkmayı sürdürecek hiç bir çalışanımızın işine son verilmeyeceği,

– Çalışma barışının sürmesi yönünde iyi niyet göstergesi olarak toplu sözleşme hükümleri değiştirilmeksizin destek çalışması kapsamında Mayıs ayı sonunda çalışanlarımıza net 1.000 TL tutarında destek yapılacağını,

– Yürürlükte olan toplu sözleşme hükümleri değiştirilmeksizin toplam geliri iyileştirmek adına sağlayabileceğimiz et katkı için de çalışma yapıp en geç bir ay içinde önerimizi ileteceğimizi,

– Bu sürecin başladığı Bursa ilimizde dahi yaygın bir mutabakatın sağlandığı bir ortamda bu taleplerin kabul edilmesinin mümkün olmadığını kendilerine ilettik.

Kanunen geçerli Toplu İş Sözleşmesi sürecinin tamamlanmasından aylar sonra başlatılan ve yasa dışı bir şekilde sürdürülen eylemler şirketimizin geleceğine, itibarına ve birliktelik ruhuna, markamıza, Türkiye’nin uluslararası rekabet gücüne, ihracatımıza ve her şeyden önce siz değerli çalışanlarımıza zarar verecek bir seviyeye gelmiştir.

Çalışanlarımızın pek çoğu işbaşı yapmışken bugün itibarıyla hala mazeret bildirmeden işbaşı yapmamış bir kısım çalışanımız bulunmaktadır. Üzülerek ve son çare olarak belirtmek isterim ki, sözkonusu durum İş Kanunu uyarınca iş akdini feshini gerektirdiğinden yasal prosedür başlatılarak, makul bir mazereti olmaksızın işbaşı yapmamış olan çalışanlarımız ile yollarımızın ayrılması zaruretinde kalınacaktır. Baskı altında işbaşı yapamayan çalışanlarımızın bugünden itibaren ilk vardiyalarında işbaşı yapmaları halinde mazeretleri değerlendirmeye alınacaktır.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde