Folkart Yapı’nın Çeşme’deki imar oyunları bitmiyor

Folkart Yapı’nın Çeşme’deki imar oyunları bitmiyor

Fenerburnu’ndaki turizm imarlı araziye otel inşa etmek için izin alan şirket, vatandaşa daire satıyor.

Folkart Yapı’nın Çeşme’deki imar oyunları bitmiyor
16px
24px
15.07.2016 12:09
ABONE OLgoogle
Gayrimenkul piyasasındaki rant oyunlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Parsele özel plan tadilatlarıyla yaratılan kupon arazilerde zenginleşmenin önünü açan AKP hükümeti ve yerel yönetimler, İmar Kanunu'na aykırı yapılaşmalara da göz yumuyor.

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın verdiği bilgiye göre, turizm imarı sayesinde 8 katlı inşa edilecek Folkart Hills adlı projenin yatırım değeri 120 milyon lira....

KAT MÜLKİYETİ KURULAMIYOR

Turizm alanlarına sağlanan fazla inşaat hakkıyla konut yaparak haksız kazanç sağlanırken, ortaya çıkan yapılar usulsüz olarak satışa sunuluyor. Bunun en çarpıcı örneği ise Türkiye'nin en gözde tatil bölgelerinden biri olan İzmir Çeşme'de yaşanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan otel inşaatı için yatırım belgesi alan Folkart Yapı, deniz kıyısındaki turizm imarlı arazilere toplam değeri milyonlarca lirayı bulan rezidanslar inşa ediyor.

Daha önce SÖZCÜ'nün gündeme getirdiği Paşalimanı'ndaki “Folkart Blu Çeşme” adlı projeden sonra, firmanın Fenerburnu'ndaki turizm imarlı araziye “Folkart Hills” adlı projeyi inşa edip vatandaşlara sattığı ortaya çıktı.

Turistik tesis olduğu için ücret karşılığında günlük olarak kiralanması gereken yapıları satan Folkart'ın, vatandaşlara kat mülkiyeti kurulamadığı için arsa hisseli tapu verdiği öğrenildi.



Hükümete yakınlığıyla bilinen Mesut Sancak'ın başında olduğu Folkart Yapı, Çeşme Marina karşısı Fenerburnu mevkiinde yer alan turizm imarlı 13 bin 955 metrekarelik arazide 28 adet 1+1, 19 adet 2+1, 20 adet 3+1 daire ve 3 adet 4+1 olmak üzere toplam 70 daire inşa ediyor.

330 BİN EURO'DAN BAŞLIYOR

403 metrekarelik havuzun yer alacağı Folkart Hills'te fiyatlar 330 bin ile 750 bin  Euro arasında değişiyor.  Turizm sezonundaki inşaat yasağına uymadan faaliyetlerini sürdüren Folkart'ın projesinin 2017 yılı yaz başı tamamlanması hedefleniyor.



CHP'Lİ BELEDİYE GÖZ YUMUYOR

3194 sayılı İmar Kanunu'nun 3. maddesinde “Herhangi bir saha, her ölçekteki plan esaslarına, bulunduğu bölgenin şartlarına ve yönetmelik hükümlerine aykırı maksatlar için kullanılmaz” hükmü yer alıyor. Çeşme Belediyesi kanun hükümlerini dikkate almayarak Folkart'ın projeleriyle ilgili devreye girmiyor.

Mimari projeyi ve yapı ruhsatını onaylayan belediyenin, bu inşaatlara giderek turizm alanına uygun inşa edilip edilmediğini denetlemesi gerekiyor. Tapu Sicil Müdürlüğü'ne bildirim yaparak söz konusu parsellerin konut amaçlı kullanıma dönüştürülmesinin önüne geçmesi gereken Çeşme Belediyesi'nin, bu parselleri imar planında “turizm tesis” alanı olarak tapu siciline işletmesi gerekiyor.

İŞTE BELGESİ



Folkart Yapı, Çeşme Paşalimanı'nda 6 bin 787 metrekarelik turizm imarlı arazide inşa ettiği proje için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 2015 yılında yatırım belgesi aldı. Belgede, “Paşalimanı Folkart Otel” adlı tesiste 30 oda ve 120 yatak bulunacağı yazıyor.

Ancak Folkart, projeyle ilgili tanıtım bülteninde Folkart Blu adı verilen projede 83 adet daire yer aldığını ve bunların 1+1, 2+1, 3+1 tipinde tasarlandığını belirtiyor. Bu projede de Folkart, 330 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla satış yapıyor ve alıcılara arsa hisseli tapu veriyor.

Gökmen Ulu/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde