Florya'daki kaçak akvaryum Meclis’te

Florya'daki kaçak akvaryum Meclis’te

Sayıştay raporuyla kaçak olduğu belgelenen Florya Akvaryum’un durumu İBB Meclis gündemine taşındı

Florya'daki kaçak akvaryum Meclis’te
16px
24px
09.02.2016 05:55
ABONE OLgoogle
CHP’li Meclis üyeleri Nadir Ataman ve Hüseyin Sağ, kamunun zarara uğratıldığını savundu!..

Kaçak ‘Akvaryum’ belediyeye kira ödemeyip icralık da olmuş

Sayıştay raporlarında ‘kaçak’ olduğu belirtilen Florya’daki akvaryumun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) kira ödemediği ortaya çıktı.

Mülkiyeti İBB’ye ait olan İstanbul Akvaryum Kompleksi işi pazarlık ihalesi neticesinde 80 milyon yatırım tutarı ile birlikte 30 sene müddetle yıllık 4 milyon 510 bin lira kira işletme bedeli ile İstanbul Akvaryum Turizm Tic. Ltd. şirketine verilmişti.

Sayıştay raporuna göre aylık 4 milyon 510 bin lira kira bedelini şirket belediyeye ödememiş. Üstelik kira ödenmesi uygulaması açılıştan tam 16 ay sonra başlatılmış ve sözleşme gereği enflasyon oranında yapılması gereken artış da uygulanmamış. Skandal, belediye meclisine de taşındı.

“YASAL ZEMİNDEN YOKSUN”

CHP’li Meclis üyeleri Nadir Ataman ve Hüseyin Sağ tarafından İBB Meclis Başkanlığı’na verilen soru önergesinde Sayıştay raporundaki Florya Akvaryum ile ilgili tespitler sıralandı. Sayıştay raporunda “Gerek imar planı değişikliği gerekse ruhsat tadilatı işlemleri ile alakalı prosedür ve işlemlerin tekamül ettirilmemesi nedenleriyle Florya Akvaryum Kompleksi inşaatının yasal zeminden yoksun olduğu görülmektedir” ifadesinin yer aldığı kaydedildi.

Tesisten kira alınmadığının ortaya çıktığına dikkat çekilen önergede “İşletmenin, akvaryumu 16 ay kira bedelsiz işlettiği ortaya çıkıyor. Bu yapılan kamu zararına sebebiyet veriyor ve Sayıştay raporlarına da yansıyor” denildi.

Kaçak ‘Akvaryum’ belediyeye kira ödemeyip icralık da olmuş
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde