Florence Nightingale neden bölündü?

Florence Nightingale neden bölündü?

Türkiye'nin tanınmış hastanelerinden İstanbul Florence Nightingale Hastanesi neden bölündü?

Florence Nightingale neden bölündü?
16px
24px
11.01.2013 10:42
ABONE OLgoogle

Florence Nightingale, Türkiye’nin ilk özel hastanelerinden. Kurucusu Türk Kardiyoloji Vakfı... Vakfın kurucu başkanı Prof. Dr. Cem’i Demiroğlu olunca yıllarca hastane Demiroğlu ailesinin sanılmıştı...

Cem’i Demiroğlu, 2002 yılında vefat edince bayrağı oğlu Cemşit Demiroğlu devraldı. Halen Group Florence Nightingale hastanelerinin yönetimiyle oğul Demiroğlu bizzat ilgileniyor. Yıllar içinde grup büyüdü. Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi’ndeki hastanenin ardından Gayrettepe ve Kadıköy’de iki hastane daha açıldı. Göktürk’te bir tıp merkezi, Şişhane’de ise onkoloji hastalığının tetkik ve tedavisine yoğunlaşmış bir merkez faaliyet gösteriyor.

Demiroğlu ailesi ve Florence Nightingale çalışanları bugünlerde oldukça heyecanlı. Çünkü dördüncü hastanelerini Şişli’deki hastanenin yanında, bu ay içinde İstanbul Florence Nightingale Hastanesi adıyla açacaklar. Yatırım tamamlanmış, işletme ruhsatı da alınmış. Birkaç haftaya kadar resmi açılış yapılacak. Hatta bugünlerde tanıtım filmi çekiliyor. Hastanenin yatırım maliyeti şimdilik sır gibi saklanıyor.

Geçen hafta grup şirketlerinde bir bölünme yaşanınca nedeni merak ettik. Öğrendik ki İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nin yönetimini tek elden yürütmek için bu şirket bölünmesi yaşanmış. Yeni hastane üst gelir grubuna hitap edecekmiş. Öyle ki hiçbir branşta SGK ile anlaşması olmayacak. Bu nedenle SGK ile anlaşması olan diğer hastanelerden yeni hastanenin muhasebesi de fiilen ayrılmış.

Bu arada, geçen hafta grubun Şişhane’deki Bilim Üniversitesi Avrupa Florence Nightingale Araştırma ve Uygulama Merkezi giden bir arkadaşımız ilginç bir uygulamayla karşılaşmış. Onkoloji tetkik ve tedavisine yoğunlaşan bu birimde tetkik yaptıran arkadaşımıza yüklü bir fatura çıkarılmış. Arkadaşımız bunu kredi kartıyla ödemek isteyince “Bankalarla anlaşmamız yok, nakit ödemeniz gerekiyor” demişler. Grubun diğer hastanelerinde ise kredi kartıyla ödeme yapılabiliyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde