Flaş…Uçak faciasında inanılmaz iddia….

Flaş…Uçak faciasında inanılmaz iddia….

Fransız uzmanlar, 150 kişiye mezar olan Germanwings hava yolu şirketine ait Airbus 320’nin enkazında inceleme yapıyor.

Flaş…Uçak faciasında inanılmaz iddia….
16px
24px
25.03.2015 15:38
ABONE OLgoogle
Fransız uzmanlar, 150 kişiye mezar olan Germanwings hava yolu şirketine ait Airbus 320’nin enkazında inceleme yapıyor. Alman Die Zeit gazetesi, düşen uçağın teknik bir arıza nedeniyle uzun süre tamir için beklediğini iddia etti.

Barcelona’dan Düsseldorf’a giderken Fransa Alpleri’nde bulunan Barcelonnette kasabası yakınlarında düşen uçağın, paramparça olduğu açıklanmıştı. Enkaz kurtarma çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan bir uzman Reuters’a yaptığı açıklamada, ulaşılan karakutuda kokpit içindeki ses kayıtlarının bulunduğunu söylerken; uzmanların, hava kazalarını soruşturmada elzem olan uçuş bilgisini içeren ikinci karakutuyu da incelemeleri gerektiğini vurguladı.

PARAMPARÇA OLMUŞ

Marsilya Savcısı Brice Robin, uçak enkazı üzerinde helikopterle inceleme yaptıktan sonra Reuters’a yaptığı açıklamada, “Kelimenin tam anlamıyla paramparça olmuş bir uçak gördük. Uçak iskeleti ya da kanatlardan bütün kalmış tek bir parça bile yok” dedi.

ARIZALIYDI..TAMİR İÇİN UZUN SÜRE BEKLETİLDİ

Die Zeit gazetesi, uçağın teknik bir problem nedeniyle uzun süre tamir için beklediğini yazdı. Lufthansa’dan yapılan açıklamada tekerleklerin açılması sırasında kapaklarda bir sorun olduğu, ancak bunun güvenlik açısından tehlike oluşturmadığı sadece gürültü yaptığı ve tamirinin de rutin olarak zamanında yapıldığı kaydedildi.

KİMLER VARDI

Uçakta, 67 Alman, 45 İspanyol, birer Belçikalı, İtalyan ve Hollandalının bulunduğu açıklanmıştı. Bugün gelen bilgiler arasında; iki Arjantinli, iki Avustralyalı ve “muhtemelen” iki de Japon yolcunun da uçakta bulunduğu yönünde.AFP’nin haberine göre; uçakta Alman opera sanatçıları Oleg Bryjak (54), Maria Radner (33) da bulunuyordu. Radner’in eşi ve bebeğiyle yolculuk yaptığı açıklandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde