Flaş! THY hisseleri 2 günde yüzde 8 eridi

Flaş! THY hisseleri 2 günde yüzde 8 eridi

Morgan Stanley’nin raporuyla THY hisseleri 2 günde yüzde 8’e yakın eridi.

Flaş! THY hisseleri 2 günde yüzde 8 eridi
16px
24px
23.04.2016 08:40
ABONE OLgoogle
Morgan Stanley’nin “Jeopolitik risk ve güvenlik kaygısı nedeniyle THY’nin EBITDA beklentisini yüzde 14 düşürdük” raporuyla THY hisseleri 2 günde yüzde 8’e yakın eridi.

2015’in ortalarında başlayan ve son dönemde artan bölgesel gerilim, ilk kez THY’nin rakamlarına yansıdı ve önceki 2 gün boyunca şirket hisseleri yüzde 7.8 geriledi.

Bu düşüşte Morgan Stanley’nin Türk havacılık sektörüne ilişkin beklentilerini açıkladığı raporu etkili oldu. “Transfer trafiği henüz güvenlik kaygılarından etkilenmemiş gözüküyor, ancak fiyatlama marjlarında baskı hissedilmeye başlandı ve piyasa henüz bu riski tam olarak değerlendirebilmiş değil” denilen raporda, 2016 için EBITDA beklentisi yüzde 14 düşürüldü.

Raporda, “Son dönemde artan jeopolitik riskler ve uzun süren güvenlik kaygılarına maruz kalan başka şirketlerdeki gözlemlerimizden elde ettiğimiz deneyim neticesinde şu soruyu soruyoruz: Güçlü trafik, ama ne pahasına?” ifadeleri kullanıldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde