Flaş! Şişli’nin mührünü çaldılar

Flaş! Şişli’nin mührünü çaldılar

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, belediyeye ait 2 resmi mührün çalındığını ve belediyenin bilgisayar sistemine girildiğini doğruladı.

Flaş! Şişli’nin mührünü çaldılar
16px
24px
15.04.2015 05:20
ABONE OLgoogle
Eski ve yeni yönetimin çekişmelerinin yargıya taşındığı Şişli Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü’nde kullanılan resmi mühürün çalındığı, bilgisayar sistemlerine de müdahale edilerek yüzün üzerinde usulsüz işlem yapıldığı ortaya çıktı. Şişli Belediyesi’nde yaşananlar hakkında soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Hayri İnönü, muhürlerinin çalındığını ve bilgisayar sistemlerine girildiğini, bu konuda belediyede müfettiş incelemesi olduğunu doğruladı.

Edinilen bilgiye göre, Şişli Belediyesi yetkilileri Ocak ayında mühürlerinin çalındığını ve yazılım sistemlerine müdahale edildiğini fark etti. Ocak -Şubat ve Mart ayından bu yana kayıp mühür ve bilgisayar sistemlerine yapılan yasadışı müdahalelerle yüzün üzerinde yapı ruhsatı ve işlem için izin verildiği ortaya çıktı. İzinlerin çoğunun ise 2014 yılı başvurularına ait olduğu tespit edildi.

Şişli Belediyesi yetkilileri müdürlerin yenilenmesi için savcılık, darphane ve İstanbul Valiliği’ne bildirimde bulundu. İstanbul Valiliği ise İçişleri Bakanlığı’na konuyu aksettirdi. İstanbul Valiliği, herhangi bir usulsüz işleme meydan verilmemesi konusunda 80 ile duyuruda bulunulması için İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne de yazı yazdı. Bu bildirimin ardından da belediyede inceleme yapmak üzere müfettişler görevlendirdildi.

Valilik illeri uyardı

İstansul Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan imzalı, 12 Şubat 2015 tarih ve “78411129-640-8511” sayılı evrakla Şişli Belediyesi’nde yaşananlar hakkında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile 80 ile bildirildi. “Kayıp Mühür” konulu evrakta, “İlimiz, Şişli Belediye Başkanlığı’na bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü’nde kullanılmakta olan resmi mühürün kayıp olduğu Şişli Kaymakamlığı’nın 10 Şubat 2015 tarih ve 398 sayılı yazısıyla bildirilmiştir. Bilgi edinilmesini ve herhangi usulsüz bir işleme meydan verilmemesi için gerekli duyurunun yapılmasını arz ve rica ederim” denildi.

‘Araştırıyoruz’

Konuya ilişkin soruları cevaplandıran Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü “Mühürlerin çalındığını Ocak ayından beri biliyoruz. Bilgisayar sistemlerinde oynama yapıldığından şüphelendik. İçimizde konuyla ilgili araştırma yapıyoruz. Mühürlerin yenisini çıkarmak için prosedür gereği savcılığa ve Darpahe’ye bildirimde bulunduk. Şu an mühürlerin yenisi geldi” dedi.

Bilgisayar ve yazılım yenilenmesi işlemine yapılan müdahale hakkında ise İnönü, “Bunlar boş geçilecek işlemler değil, belediyenin içinde müfettiş incelemesi ve kendi araştırmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu. Belediyenin kapısında asılı bulunan uyarı hakkında da İnönü, “Bizim adımızı kullanarak para toplayanlar olmuş. Konudan haberdar olunca vatandaşların dolandıcılılık mağduru olmaması adına bilgilendirmede bulunduk” şeklinde konuştu.Milliyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde