Fiyatlar uçtu.. Bir haftalık kayak tatili 22 Bin TL'yi buluyor

Fiyatlar uçtu.. Bir haftalık kayak tatili 22 Bin TL'yi buluyor

Kış turizminin 'baharı' yarı yıl tatiline günler kala, Türkiye'deki otellerin kontenjanları önemli ölçüde doldu. Başta kayak otelleri olmak üzere, Antalya, Afyon, Kapadokya ve Kıbrıs'da yüksek doluluk oranları göze çarpıyor.

Fiyatlar uçtu.. Bir haftalık kayak tatili 22 Bin TL'yi buluyor
16px
24px
08.01.2019 07:41
ABONE OLgoogle

Her yıl olduğu gibi bu yılda kış turizminin en yoğun zamanının sömestr tatili olması bekleniyor. Öyle ki, yarı yıl tatiline az bir süre kala, başta kayak otelleri olmak üzere yurt genelinde yüksek doluluk oranları dikkat çekiyor. Durum böyle olunca da, 18 Ocak'ta başlayıp 3 Şubat'ta sona erecek yarı yıl tatilinde oda fiyatlarının tavana vurduğu görülüyor!

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, kayak otellerinin erkenden dolmasının ise birkaç sebebi bulunuyor. Sektör temsilcilerinden adlığımız bilgilere göre, bunların başında bu yıl ilginin arttığı okul gezileri geliyor. Böylece, otellerin kontenjanlarının erkenden dolduğu ve elde kalan sayılı odanın da fiyatlarının yükseldiği bildiriliyor.  

BİR HAFTALIK KAR TATİLİ 22 BİN LİRAYI BULUYOR

Söz konusu tablo, Türkiye'nin en popüler kayak merkezlerinde net bir şekilde görülebiliyor. Yerli bir tur operatörünün sitesi üzerinden yaptığımız araştırmada, 21-28 Ocak tarihlerinde Uludağ'daki bir haftalık konaklamanın 6 bin 300 TL'den başladığını ve 17 bin liraya kadar çıktığını tespit ettik.

Aynı sitede, Kartalkaya'da da fiyatların benzer seviyede olduğu görülüyor. Buradaki oda fiyatları ise aynı tarihler için 6 bin TL seviyesinden başlayıp 22 bin liraya kadar çıkıyor.  

Türkiye'nin en ünlü kayak merkezlerindeki fiyatların yüksekliği, yurtdışındaki, merkezler ile karşılaştırınca ortaya çıkıyor. Uludağ ve Kartalkaya otellerinin fiyatlarını incelediğimiz site üzerinden komşu ülke Bulgaristan'ın kayak merkezi Bansko'daki fiyatlara baktığımıza, aynı tarihlerde bir haftalık konaklamanın 210 euro'dan (1281 TL) başladığı görülüyor.

AVRUPA'DA DAHA UCUZA KAYAK MÜMKÜN

Aynı site üzerinden Fransa’nın Mont Blanc dağlarında yer alan dünyaca ünlü kayak merkezi Chamoix'de ise 994 euro'dan (6 bin TL) başlayan fiyatlar ile bir hafta konaklamanın mümkün olduğu ortaya çıkıyor.

İtalya'nın Kış Olimpiyatları’na da ev sahipliği yapan en ünlü kayak merkezi Cortina'da ise, söz konusu tarihlerde bir haftalık konaklamanın bedeli 920 euro'dan (5 bin 600 TL) başlıyor.

Rakamlar, yarı yıl tatilinde Bulgaristan'ın Türkiye'nin kayak merkezlerinden 5 kat daha ucuz olduğunu ortaya koyarken, Alp dağlarındaki Avrupa'nın ünlü kayak merkezlerindeki pistlerde bile kaymanın yerli pistlerden daha ucuza mal olabileceğini gösteriyor.

'TALEP YÜKSEK, KONTENJAN AZ'

Gelişmeleri değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Okul gezileri kayak otellerinin kapasiteleri önemli ölçüde doldurmuş durumda. Bir okuldan gelen grupların tek başına bir oteli doldurduğu bile oluyor" dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde