Fitch'ten Türkiye'ye yeni uyarı

Fitch'ten Türkiye'ye yeni uyarı

Türkiye için not kararını 27 Ocak'ta açıklayacak olan Fitch, Türkiye'deki siyasi risklerin ekonomi üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Fitch'ten Türkiye'ye yeni uyarı
16px
24px
19.01.2017 15:51
ABONE OLgoogle

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'deki ekonomik performansın ve bankaların varlık kalitesinin, siyasi risk tehdidi altında olduğunu söyledi.

Frankfurt'ta düzenlenen toplantıda gelişmekte olan ekonomiler için değerlendirmelerde bulunan Fitch, gelişmekte olan banka negatif görünümlerinin finansal krizin tepe yaptığı dönem ile neredeyse aynı olduğunu belirtti.

Fitch, Türkiye, Güney Afrika, Brezilya, Suudi Arabistan ve Kolombiya'nın negatif görünümlerinin bankalar için risk oluşturduğunu vurguladı.

Fitch’ten Türkiye’ye soğuk duş: Yatırım yapılabilir notunuz tehlikede

Türk bankaları dış fonlamaya oldukça bağımlı

Toplantıda Türkiye'ye ilişkin değerlendirmede de bulunan Fitch yetkilileri, "Siyasi riskler ekonomik performansı ve bankaların varlık kalitelerini baltalayabilir. Türk bankaları dış fonlamaya oldukça fazla bağımlılar" dedi.

Fitch Rating, 27 Ocak'ta Türkiye'ye yönelik not kararını açıklayacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde