Fitch'ten "ABD'de ücret artışı" uyarısı

Fitch'ten "ABD'de ücret artışı" uyarısı

Fitch Başekonomisti Coulton, "Ücretlerdeki sert bir yükseliş sorunlu olabilir. Ücret enflasyonundaki ani yükseliş, Fed'i beklenenden daha hızlı faiz artırması yönünde tetikleyebilir" dedi

Fitch'ten "ABD'de ücret artışı" uyarısı
16px
24px
02.09.2016 14:59
ABONE OLgoogle
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de ücret artışının hızlı olması durumunda dünya ekonomisinde durgunluk yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Fitch Ratings'in raporunda, son iki yılda ücretlerdeki yükselişin fiyat artışlarının üzerinde gerçekleştiği ücret enflasyonundaki ılımlı durumun, ABD dolarındaki güçlenme ve 2014 ortasından sonra enerji fiyatlarındaki düşüşle açıklanabileceği belirtilerek, bunun ABD'de tüketici fiyatlarını aşağı çektiği, alım gücünü ise artırdığı vurgulandı.

Raporda, ABD Merkez Bankası (Fed) Atlanta Şubesi dahil bazı göstergelerin ülkede maaşların hızlı arttığına dair sinyal verdiğine dikkat çekildi.

ABD'de ücret artışının beklenenden hızlı olmasının dünya ekonomisi üzerindeki etkisinin değerlendirildiği raporda yorumlarına verilen Fitch Ratings Başekonomisti Brian Coulton, söz konusu ilişkiyi şöyle değerlendirdi:

"Fitch'in öngörüsü, ABD'de ücret artışının kademeli olarak artarak hane gelirlerini desteklemesi ve enflasyonu Fed'in hedeflediği düzeye çekmesi yönünde. Ancak, ücretlerdeki sert bir yükseliş sorunlu olabilir. Ücret enflasyonundaki ani yükseliş, Fed'i beklenenden daha hızlı faiz artırması yönünde tetikleyebilir."

Raporda, ABD'de ücret enflasyonunun 2018'e kadar hızla artarak yüzde 5'in üzerine çıkması durumunda, dünyada büyümenin yüzde 2,1'e gerileyerek 2010'dan bu yana en düşük orana gerileyebileceği vurgulandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde