Fitch kimlere not verdi?

Fitch kimlere not verdi?

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞU FİTCH, TÜRK ŞİRKETLERİNİN NOTUNU DEĞİŞTİRDİ.

Fitch kimlere not verdi?
16px
24px
18.08.2006 10:20
ABONE OLgoogle

Derecelendirme kuruluşları şirketlerin yabancı para cinsinden notunu ülke notuyla sınırlı tutuyor.

Türkiye'nin ülke notunu BB-'den BB'ye yükselten Fitch, Pektim, Tüpraş, Turkcell, Coca Cola, Efes ve İş Bankası'nın notlarını da buna uygun olarak yeniden belirledi.

PETKİM

Petkim Petrokimya Holding'in uzun vadeli döviz cinsi kredi notu "BB eksi"den "BB"ye yükseldi. Görünümün pozitif olan Petkim'in uzun vadeli yerel para cinsi kredi notu BB ve ulusal notun ise AA eksi oldu.

TURKCELL

Turkcell İletişim Hizmetleri'nin, notuna tavan oluşturan eden ülke notunu BB eksiden BB'ye yükseltmesi sonucu, Türkcell'in BB eksi olan yabancı para cinsinden borçlanma notu da BB'ye yükseltildi ve görünümü "Pozitif" olarak teyit edildi.

İŞ BANKASI

Fitch, İş Bankası'nın uzun vadeli yerel para cinsinden kredi notunu BB'den BB artıya yükseltti. Ülke tavanına bağlı olarak İş Bankası'nın uzun vadeli yapancı para cinsinden kredi notu BB eksi oldu. Fitch, bankanın AA-(Tur) olan uzun vadeli ulusal kredi notunu AA (Tur)'a yükseltti. Bankanın kısa vadeli Türk parası ve yabancı para kredi notları B, görünümünü ise "Pozitif" olarak belirlendi. Fitch, bankanın uzun vadeli ulusal kredi notunun görünümünü "Durağan", bireysel derecelendirme notunu "C", destek notunu ise "4" olarak teyit etti.

COCA COLA

Coca Cola İçecek'in ise yabancı para cinsinden uzun vadeli temerrüt derecelendirmesi notu yükseldi. Fitch, şirketin "BB-" olan notunu "BB"ye yükseltirken, "pozitif" olan görünümünü değiştirmedi. Ayrıca Coca Cola'nın "BBB" olan yerel para cinsinden uzun vadeli temerrüt derecelendirmesi notu ve "durağan" olan görünümü ise teyit edildi. Yerel para cinsinden uzun vadeli temerrüt derecelendirme notu ise ülke notunun dört basamak üstünde kalırken, yabancı para cinsinden uzun vadeli temerrüt notu ülke notunun bir basamak üstüne çıktı.

ANADOLU EFES

Fitch, Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi'nin, "BB-" olan uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu "BB"ye yükseltirken, görünümü ise "Pozitif" olarak belirlendi. Buna göre şirketin Fitch tarafından verilen uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notu, Türkiye'nin bu bazdaki notunun bir kademe üzerine çıktı. Fitch, aynı zamanda Anadolu Efes'in uzun vadeli yerel para cinsinden kredi notunu "BBB-" ve "Negatif" izlemede tutarken, "AA+" seviyesindeki ulusal kredi notunun görünümünü ise "Durağan" olarak belirledi. Öte yandan Anadolu Efes'in ulusal kredi notu olan "AA+" Türkiye'deki şirketler için açıklanan en yüksek seviye oldu.

TÜPRAŞ

Tüpraş'ın uzun vadeli yabancı para cinsinden notunu BB-'den "BB"ye yükselten Fitch, görünümü ise "Pozitif" olarak teyit etti. Böylelikle Tüpraş Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunun bir seviye üzerine çıkmış oldu.

Ayrıca Fitch, Tüpraş'ın uzun vadeli yerel para cinsinden notunu "BBB eksi", ulusal notunu "AA+"(Tur), her iki not görünümünün de "Durağan" olduğunu teyit etti.

 

 

 

 

benzer haberler
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde