Fitch Ratings 3 bankanın not görünümünü indirdi, Halkbank'ın notunu düşürdü

Fitch Ratings 3 bankanın not görünümünü indirdi, Halkbank'ın notunu düşürdü

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Garanti BBVA, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın not görünümünü durağandan negatife indirdi. Ratings, Halkbank'ın da notunu düşürdü.

Fitch Ratings 3 bankanın not görünümünü indirdi, Halkbank'ın notunu düşürdü
16px
24px
20.05.2020 13:04
ABONE OLgoogle

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Garanti BBVA, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın not görünümünü durağandan negatife indirdi.

Ratings, Halkbank'ın da notunu 'B+'dan 'B'ye indirdi. Kuruluş,  Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti BBVA, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın notunu 'B+' olarak teyit etti. Fitch: Merkez Bankası'nın itibarı zayıf olmasa Türkiye'nin kredi notu 3 kademe daha yüksek olurdu

Bloomberg'in haberine göre kuruluşun açıklamasında, bankaların notlarındaki değişimlerinin ülkenin zayıf döviz rezervi pozisyonunu yansıttığı belirtildi. 

'Hükümetin bankacılık sektörüne müdahale etme riski var'

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings açıklamasında, ''Garanti BBVA’nın negatif görünümü Fitch’in Türkiye’nin zayıflayan dış finansallarının hükümetin bankacılık sektörüne müdahalesi riskini artırdığı ve bunun tüm bankaların döviz yükümlülüklerini yerine getirme kabililiyetlerine sekte vurabileceği yönündeki görüşünü yansıtıyor'' ifadelerini kullandı. 

Açıklamada, Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti BBVA, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın notlarının teyit edilmesinin genel olarak hala güçlü olan sermaye ve döviz likiditesi tamponlarını yansıttığı da belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde