Fitch/Gamble: Türkiye'de hala riskler var

Fitch/Gamble: Türkiye'de hala riskler var

Fitch Ratings Direktörü Paul Gamble'dan Bloomberg HT'ye Türkiye değerlendirmesi

Fitch/Gamble: Türkiye'de hala riskler var
16px
24px
17.12.2018 13:07
ABONE OLgoogle

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Cuma günü Türkiye'nin "BB” olan kredi notunu ve "negatif" görünümünü teyit etmişti. 

Fitch Ratings Direktörü Paul Gamble Bloomberg HT'deki Piyasa Hattı programında Güzem Yılmaz'a konuk oldu.   Fitch Ratings, Türkiye için not kararını açıkladı

FİTCH TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU TEYİT ETTİ

Türkiye için hala riskler olduğunu belirten Gamble son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendirerek "Türkiye çok büyük dış strese maruz kaldığı bir dönemden geçti. Bu risklere verilen politika tepkisi de önemliydi. 6 ay öncesinde faizlerin artırılmasıyla ilgili endişeler vardı. Şimdi Merkez Bankası faizleri, enflasyonu sürdürürebilir şekilde aşağı çekmeye yetecek seviyede tutacak mı, bu izleniyor" yorumunu yaptı. 



Mali politikaların sıkılaştığını belirten Gamble, büyümenin yavaşladığı ve işsizliğin arttığı bir ortamda mali politika tarafında hala riskler olduğunu dile getirdi. 

Türk bankaları için riskler olduğuna değinen Gamble dış konjonktürün güç olacağına, bankaların dış strese maruz kaldığına dikkat çekti. Finansmanda zorlukların devam edeceğini belirten uzman, yakın vadede önlemler alındığını, bunların performans için destekleyici olacağını ancak zorlu dış koşullar ve zayıf iç talebin bankaları olumsuz etkileyeceğini bildirdi. 
  
Yerel seçimler sonrasında yapısal reformların uygulanabileceği 4 yıllık bir süreç olduğunu ifade eden Gamble "Bu dönemde bazı hassaslıklara değinilmesi gerekiyor çünkü ekonomi yüksek enflasyondan zarar görüyor, dış koşullar da ekonomiyi oldukça etkiliyor" şeklinde konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde