Fitch 8, S&P 10 bankanın notunu düşürdü

Fitch 8, S&P 10 bankanın notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları, dünyanın en büyük bankalarının kredi notunu düşürdü.

Fitch 8, S&P 10 bankanın notunu düşürdü
16px
24px
16.12.2011 09:16
ABONE OLgoogle

Fitch, 8 büyük bankanın kredi notunu düşürdü

 Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, dünyanın en büyük 8 bankasının kredi notunu düşürdü.

      Kuruluş, zayıf küresel ekonomik büyüme nedeniyle bankacılık sektörünün karşı karşıya bulunduğu güçlüklerin arttığına dikkat çekerek, Bank of America, Barclays PLC, BNP Paribas, Credit Suisse AG, Deutsche Bank AG, The Goldman Sachs Group, Morgan Stanley ve Societe Generale bankalarının kredi notlarını indirdiğini açıkladı.

      Amerikalı ve Avrupalı bankaların finansal piyasaların karşı karşıya olduğu artan güçlükler konusunda özellikle kırılgan olduğuna işaret eden Fitch, kredi notları indiriminin, ''duruma özgü asli kredibilitede olumsuz gelişmelerden ziyade bankacılık sektörünün bütünüyle karşı karşıya bulunduğu güçlükleri yansıttığını'' vurguladı.

      Avro Bölgesi borç krizinin yarattığı kaygılar nedeniyle bankalar ve kredi piyasaları baskı altında bulunuyor.

      Moody's geçen hafta borçlanma güçlükleri nedeniyle Fransa'nın üç büyük bankasının kredi notlarını düşürmüştü.

      Standard & Poor's da 30 Kasım'da, aralarında Bank of America, Goldman Sachs, Barclays ve HSBC'nin de bulunduğu dünyanın önde gelen 15 büyük bankasının kredi notlarını indirmişti.

S&P, 10 İspanyol bankasının kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), 10 İspanyol bankasının kredi notunu düşürdü.

      Kuruluştan yapılan açıklamada, 9 Kasım'da yayımladığı yeni kriterleri çerçevesinde 10 İspanyol bankasının kredi notlarının düşürüldüğü, kredi not görünümlerinin ise ''negatif'' olarak belirlendiği bildirildi.

      Söz konusu bankaların CaixaBank, Bankia, Banco Popular, Bankinter, Banco de Sabadell, Caja de Ahorros y Pensiones de Barcelona, Ibercaja Banco, Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Gipuzkoa y San Sebastian (Kutxa), Bilbao Bizkaia Kutxa (BBK) ve Banco Financiero y de Ahorros olduğu kaydedildi.

      Standard & Poor's, 6 Aralık'taki açıklamasında, aralarında ''AAA'' notuna sahip Almanya, Avusturya, Finlandiya, Fransa, Lüksemburg ve Hollanda'nın da yer aldığı Avro Bölgesi'ne üye 15 ülkenin uzun vadeli kredi notlarını indirebileceği uyarısında bulunmuştu.

      Kuruluş, benzer uyarıyı bölgenin bankacılık sektörü içinde yapmıştı. 

     Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), aralarında Banco Popular, Bankia ve la Caixa bankalarının da bulunduğu İspanya'nın en büyük beş bankasının krizle mücadele edebilmek için 26,17 milyar avro sermaye artırımına ihtiyaç olduğunu vurgulamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde