Fitch, 5 bankanın kredi notunu indirdi

Fitch, 5 bankanın kredi notunu indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Avro Bölgesi'nin borç krizi ve bankacılık sektörünün karşı karşıya olduğu güçlüklere dikkati çekerek 5 Avrupalı bankanın kredi notlarını indirdi.

Fitch, 5 bankanın kredi notunu indirdi
16px
24px
15.12.2011 06:41
ABONE OLgoogle

Fitch, Fransız bankaları Banque Federative du Credit Mutuel ve Credit Agricole ile Finlandiya bankası OP Pohjola Group'un kredi notlarını birer basamak indirerek ''AA-''den ''A ''ya, Danimarkalı Danske Bank'ın kredi notunu ''AA ''dan ''A''ya ve Hollandalı Rabobank Group'un kredi notunu da ''AA ''dan ''AA''ya çektiğini açıkladı.
 
Danske Bank ve Credit Agricole'un kredi notları indiriminin, bu bankalara bağlı iştiraklerin sıkıntıdaki Avro Bölgesi ülkelerinin risklerine maruz kalmasını yansıttığını belirten Fitch, Avro Bölgesi borç krizinin diğer finansal kuruluşlara da zarar verdiğine, sermaye piyasalarının etkin biçimde çalışmadığına ve krizin ekonomideki yavaşlamaya katkıda bulunduğuna dikkati çekti.
 
Avrupa'da bazı hükümetlerin aldığı tasarruf önlemlerine ilaveten Avro Bölgesi krizinin nasıl çözüleceğine ilişkin belirsizliğin, özellikle güney Avrupa ve İrlanda'da olmak üzere ticari bankacılığı olumsuz etkileyeceğine işaret eden Fitch, 5 bankanın sermaye ve likidite konumunu düzeltmesinin bu bankaların kredi notlarının 1 kademeden daha fazla düşmesini engellediğini vurguladı.
 
Fitch, Ekim ayında da İngiliz bankaları Royal Bank of Scotland Group PLC ve Lloyds Banking Group ile İsviçreli UBS AG'nin kredi notları ve kredi notları görünümlerini düşürmüştü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde