Fiskobirlik İngiltere'de kredi arıyor

Fiskobirlik İngiltere'de kredi arıyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Salih Can, ''Bir ingiliz bankasından 150 milyon avro kredi tabelinde bulunduk, görüşmelerimiz olumlu bir şekilde sürüyor'' dedi.

Fiskobirlik İngiltere'de kredi arıyor
16px
24px
18.08.2006 22:37
ABONE OLgoogle

Can, yaşadıkları kaynak sıkıntısı nedeniyle 2005 ürünü fındık bedelinin bir kısmını uzun bir süredir ödeyemediklerini belirtti.

Birliğin üreticiye olan borcununun ödenmesi için gerek yurt için de gerekse de yurt dışında bir çok banka ve finans kuruluşları ile görüşmeler yaptıklarını ifade eden Can, 'Ne yazik ki bu görüşmelerimizden bugüne kadar bir sonuç alamamıştık. Ancak, son olarak bir ingiliz bankasından 150 milyon avro kredi tabelinde bulunduk, görüşmelerimiz olumlu bir şekilde sürüyor' dedi.

Son konusu banka ile görüşmelerinin anlaşma aşamasına kadar geldiğini kaydeden Can, şunları söyledi: 'Bankadan, 3 yıl ödemezsiz vadeli, 150 milyon avro ya da 150 milyon dolar kredi talep etmiştik. Talebimize olumlu baktılar. Bankanın ön anlaşmadaki talep etiği rakamları yüksek bulduk. Bu sorunu aşmak için karşılıklı görüşme halindeyiz. Görüşmeler olumlu bir şekilde devam ediyor. Eylül ayı içinde talep etiğimiz krediyi alacağımıza inanıyoruz.' Can, kredi konusunda başka bir İngiliz bankasıyla da görüştüklerini ifade ederek, 'Üreticiye 2005 ürününden kalan borcumuzu bir an önce ödemek ve 2006 ürününde piyasada olmak istiyoruz. Tüm çaba ve gayretimiz üreticinin ürünün değeri satmasıdır. Krediyi aldığımız takdirde, üreticiye memnun edecek bir fiyat ilan ederek hemen piyasaya girerek alımlara başlayacağız' diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde