Fischer konuştu, dolar yükseldi

Fischer konuştu, dolar yükseldi

Fed Başkan yardımcısı Stanley Fischer'ın, Yellen'in konuşmasında Eylül ayı faiz artırımına açık kapı bıraktığını söylemesinin ardından yükseldi

Fischer konuştu, dolar yükseldi
16px
24px
26.08.2016 21:18
ABONE OLgoogle
Dolar, Fed Başkan yardımcısı Stanley Fischer'ın, Yellen'in konuşmasında Eylül ayı faiz artırımına açık kapı bıraktığını söylemesinin ardından yükseldi.

Dolar, Yellen'in konuşması öncesi yüzde 55 şans gösteren Aralık ayı faiz artırımının yüzde 62'ye çıkmasının ardından, önemli para birimlerinin çoğunun karşısında değer kazandı. Fed Başkan yardımcısı Stanley Fischer CBNC ile yaptığı röportajda Eylül ayı faiz artırımının olasılık dahilinde olduğunu söyledi. ABD para birimi traderların Yellen'in merkez bankasının faizleri kademeli olarak artıracağını söylemesine odaklanmasının ardından düşmüştü.

Toronto'da, Bank of Nova Scotia döviz stratejisti Eric Theoret, "Fischer kısa vadeye olan odaklanmayı sürdürdü halbu ki Yellen biraz daha genel tutum sergiledi." dedi ve "Ayrım da burada oluyor. Yellen'inki daha kapsamlı bir tartışmayken, Fischer'ınki kısa vadeliydi ve bu yüzden dolardaki bu ralli gerçekleşti." diye konuştu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, New York'ta saat 13:15 itibariyle yüde 0.5 yükseldi. Endeks geçtiğimiz hafta yüzde 0.6 kadar düşmüş ve üç ayın düşüğüne yakın seyretmişti. Dolar,yüzde 0.5 değer kazanarak euro başına 1.1224 seviyesine gelirken, yen karşısında ise yüzde 0.9'luk artışla 101.39 oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde