Fırsatçılar iş başında! 27 bin fırsatçı ilandaki evinin fiyatını yükseltti

Fırsatçılar iş başında! 27 bin fırsatçı ilandaki evinin fiyatını yükseltti

Gayrimenkul sektörü konut kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte yeniden canlandı. Faizler düştü, konut satışları arttı ancak bu kez de fahiş fiyatlar gündemde. Son 1 ayda 27 bin mal sahibi fiyatları yükseltti.

Fırsatçılar iş başında! 27 bin fırsatçı ilandaki evinin fiyatını yükseltti
16px
24px
08.07.2020 08:44
ABONE OLgoogle

Düşük faizli kredi paketleriyle konut satışları artarken, fırsatçılar da boş durmadı. Öyle ki, daha kredi başvuruları başlamadan bazı mülk sahipleri ev fiyatlarını bir gecede yükseltti.

Pandemi sürecinde kan kaybeden gayrimenkul sektörü kredi desteklerinin etkisiyle yeniden canlanırken, tüketiciler de bu kez fahiş fiyatlardan şikayetçi. İki koldan inceleme başlatıldı! Konut ve otomobilde fiyat oyununa izin yok Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, birkaç bölge dışında ellerinde gerçekten çok fazla konut stokunun söz konusu olmadığını belirterek, “Uzun zamandır piyasaya yeni arzlar yapılamamıştı. İnşaat ve işçi maliyetleri artmış, ruhsat sayısı azalmıştı. Geçen yıla göre yüzde 23.8 azalan yapı ruhsatı sayısı ve yüzde 32.2 azalan iskan sayımız var. Bu nedenle birkaç bölge dışında aslında elimizde gerçekten çok fazla konut stokumuz söz konusu değil. Haliyle bu biriken talep, ikinci elde çözümler aramaya başladı. Son bir ayda 27 bin mal sahibi ilan fiyatlarında artış yaptı” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde