Finlandiyalı hamburgerci Sabiha Gökçen’den giriyor

Finlandiyalı hamburgerci Sabiha Gökçen’den giriyor

Finlandiya’nın ünlü hamburger zinciri Hesburger, Türkiye’de yatırım kararı aldı.

Finlandiyalı hamburgerci Sabiha Gökçen’den giriyor
16px
24px
25.12.2010 07:42
ABONE OLgoogle

Hesburger’in sahibi olan Hes-Pro şirketi, uzun yıllar Finlandiya’da yaşayan Türk işadamı İzzet Günaydın’la ortak olarak 2011 yılında İstanbul’da 8 hamburgerci açacak.

Finlandiyalı Robert’s Coffee’yi de Türkiye’ye getiren İzzet Günaydın, ilk şubeyi Sabiha Gökçen Havalimanı’nda açacaklarını söylüyor. Bu ay Finli Hes-Pro ile ortak ‘Hespro Turkey’ adlı bir şirket kuran Günaydın şunları anlatıyor:

“Zincirin adı burada da Hesburger olacak. Şu anda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile görüşmelerimiz var. İstiklal Caddesi’nde de yer bakıyoruz. 2011’de toplam 8 şube istiyoruz. Daha sonra bayilik vermeye başlayacağız. İstanbul’un ardından Anadolu’ya yayılacağız. Bizim hamburgerin en büyük özelliği sosları. İlk etapta soslar Finlandiya’dan gelecek. Sonra Türkiye’de bir fabrika kurup sos üretmek de gündeme gelebilir. Bir de burada herkes kendi hamburgerini yaratabilecek. Köftesinin gramajını, sosunu seçebilecek. Hesburger’in 6 ülkede 310 şubesi var. İlgi göreceğimizi düşünüyoruz.”

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde