Fındık fiyatı durdurulamıyor

Fındık fiyatı durdurulamıyor

4 hafta önce serbest piyasada 5 lira seviyelerinden satışa sunulan randımansız kabuklu fındığın kilogram fiyatı rekor kırdı

Fındık fiyatı durdurulamıyor
16px
24px
25.04.2014 08:11
ABONE OLgoogle

Yaklaşık 4 hafta önce serbest piyasada 5 lira seviyelerinden satışa sunulan randımansız kabuklu fındığın kilogram fiyatı, Mart ayının sonundaki zirai donun ardından günden güne yükselerek 12 liraya ulaştı.

Ordu'da serbest piyasada kabuklu fındığın kilogramı 12 liradan alıcı buluyor.
 
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Ordu Ticaret Borsası'nda 9 lira 90 kuruş seviyelerinden işlem gören kabuklu fındığın serbest piyasada 12 liradan alıcı bulduğunu söyledi.
 
'KENDİ REKORUNU DA KIRMIŞ OLDU'

 
Fındık fiyatındaki artışın önüne geçilemediğini belirten Cörüt, "Serbest piyasada 12 lirayı bulan fındık fiyatı kendi rekorunu da kırmış oldu" dedi.
 
Fındık fiyatının ilerleyen günlerde daha da artış gösterebileceğini ifade eden Cörüt, "Deposunda fındık olan üreticilerimizin yüzü bu fiyatlar karşısında oldukça güldü. Tarihte böyle bir fiyatı kimse görmedi. Neredeyse her geçen gün fındık fiyatı artış gösteriyor. Tüccarlar tarafından randımansız kabuklu fındığın kilogramı 12 liradan satılıyor. Bu fiyat artışının Temmuz ayına kadar sürmesini bekliyoruz. Temennimiz yeni sezonda da fındık fiyatının 10 liradan düşmemesi" diye konuştu.
 
Fındık manavı Evren Enginyurt ise randımansız kabuklu fındığı 12 liradan aldıklarını belirterek, "Biz de ilk defa bu fiyattan fındık alıyoruz. Elinde ürünü olan bu fiyat karşısında çok mutlu. Bir ton fındığı olan üreticinin mart ayında eline yaklaşık 5 bin lira civarında para geçerken şimdi 12 bin lira civarında para geçiyor. Üretici adına çok olumlu gelişme" dedi.
 
Perşembe ilçesi Neneli Mahallesi'ndeki üretici Yusuf Şimşek ise geçen sezonun fındığını sattığını kaydederek, "Bu zamana kadar 12 liradan hiç fındık satmamıştım. Fındığın bu fiyatını duyunca hemen ürünümü sattım. Bir ton ürün karşılığında ise yaklaşık 12 bin lira aldım. bugün iyi ki fındığımı bekletmişim diyorum" ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde