Finansın Davos'u İstanbul'da

Finansın Davos'u İstanbul'da

Alternatif Davos yaratmak isteyen Türkiye eylülde önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

Finansın Davos'u İstanbul'da
16px
24px
28.08.2011 10:12
ABONE OLgoogle

Alternatif Davos yaratmak isteyen Türkiye eylülde önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. 50 ülkenin katılacağı İstanbul Finans Zirvesi'nde küresel krizden çıkışın yol haritası çizilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "One minute" çıkışının ardından alternatif Davos yaratmak isteyen Türkiye "İstanbul Finans Merkezi" projesi kapsamında önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

28-29 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek İstanbul Finans Zirvesi'nde (IFS) küresel krizden çıkış için çözüm önerileri tartışılacak. Geçen yıl ilki gerçekleştirilen zirvenin bu yılki ayağında ana tema "Küresel Toparlanmaya Doğru: Deneyimler ve Güçlükler" olacak.

EV SAHİBİ ERDOĞAN OLACAK

Geleneksel hale getirilmeye çalışılan zirvenin kan kaybeden Davos'un alternatifi olabileceği belirtiliyor. İstanbul'un, hem küçük hem de yerleşim merkezi sıkıntısı yaşanan Davos'un tahtını kısa sürede sarsabileceğini belirten ekonomi yönetimine göre zirve, hükümetin İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesine de katkı sağlayacak.

Finans ve iş dünyasının dünyaca ünlü isimlerinin yer alacağı toplantının açılış konuşmasını Başbakan Erdoğan'ın yapması bekleniyor. İki günlük zirveye, altı ülkenin merkez bankası başkan ve başkan yardımcıları ile birlikte Citigroup Başekonomisti Willeem Buiter'in konuşmacı olarak katılması planlanıyor.

Avrupa Yatırım Bankası ve Dünya Bankası'nın üst düzey temsilcilerinin yanı sıra Londra, Şanghay, Dubai, Paris finans merkezlerinin yöneticileri de davetli listesinde yer alıyor. Zirvenin Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Yülek, "Zirvenin en dikkat çekici kısmı birleşme ve devralmaların tartışılacağı sermaye piyasaları oturumu olacak. Zirveye, özel sektör temsilcileri, kamu otoriteleri, düzenleyici kurumlar ve birçok uluslararası kuruluş katılıyor" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde